Promocija drugog broja magazina "Ski YU" na Weekend Media Festivalu u Rovinju! (FOTO)

U Rovinju je juče na Weekend Media Festivalu, održan panel pod nazivom "OD GENERACIJE Z DO GENERACIJE SKI". Panel je privukao veliku pažnju prisutnih, a govornici su bili direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić, zajedno sa moderatorom direktorom Color Media Communications Robertom Čobanom, pružili su brojne argumente za nužnost transformacije "Gen Z" u "Gen Ski".

Nije novost da je Generation Z (rođeni između 1996. i 2010) kao generacija "digitalnih urođenika" u velikoj meri usmerena na ono što se dešava na ekranima "pametnih telefona". Evropske statistike beleže par procenta skijaša u opštoj populaciji, posebno među "milenijalcima" i "Gen Z".

Foto: Promo

Turistički radnici kažu da oni, kada imaju novca - pre biraju tropske destinacije uz izležavanje na plaži sa mobilnim telefonom u ruci. Sa druge strane, svedoci smo da su upravo sportisti ti čiji uspesi donose najviše radosti nacijama u regiji. Kako preokretnuti trendove i pretvoriti "Gen Z" u "Gen Ski", kako deci i tinejdžerima učiniti rekreativni sport primamljivijim i više "seksi". O ovim temama govorili su dvojica koju koji su verovatno u regionu najstručniji u ovoj oblasti: direktor OC Jahorina, skijališta sa najvećim rastom u regionu i osnivač Sportskih igara mladih koje su za 27 godina okupile na stotine hiljada dece iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Isto veče u bašti najluksuznijeg rovinjskog hotela Grand Park održana je promocija drugog broja "Ski YU", regionalnog skijaškog magazina.

Foto: Promo

Žurka pod sloganom "Započnite skijanje na moru" privukla je veliki broj učesnika Weekend Media Festivala, profesionalaca iz oblasti komunikacija iz celog regiona ali i javnih ličnosti poput glumca Gordana Kičića i pevača Tonija Cetinskog.

- Kako sam napisao u uvodniku za 1. broj - ja sam prvi put stao na skije u 35. godini života i od tada sam strastveni skijaš. To znači da nikada nije kasno! - rekao je Robert Čoban, direktor Color Media Communications i zahvalio se Olimpijskom centru Jahorina na partnerstvu na ovom zajedničkom projektu.

Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina izneo je svoju inicijativu da se napravi jedan ski-pas koji će moći da se koristi na svi skijalištima u regionu i pozvao sve prisutne da i ove godine uživaju u čarima zimskih sportova na Jahorini.

Foto: Promo

Pogledajte još