MINISTARKA ZDRAVLJA OTKRIVA: Povećan broj obolelih od korone, ali još nema potrebe za drastičnim merama

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da uprkos povećanju broja obolelih od korona virusa, još nema razloga za uvođenje drastičnih mera, osim nošenja maski u bolnicama.

Grujičić je rekla da treba biti oprezan, jer je broj obolelih bez simptoma korona virusa veći, ali i da nema razloga za paniku.

Od 19.321 testiranih, 3.848 bilo je pozitivno na kovid, a od njih veliki broj je bio bez ikakvih simptoma.

- Mislim da treba biti oprezan. Onim ljudima koji imaju hronična oboljenja, apsolutno savetujem da se vakcinišu, a onim ljudima koji su zdravi, da vode računa kada imaju kontakt sa nekim, da proveravaju da li su oni zaraženi. Znači, nikakva panika, samo voditi malo računa, kao i za svaki grip - rekla je Grujičić.

Na pitanje šta će biti sa kovid bolnicama Batajnica i Kruševac, Grujičićeva kaže da će bolnica u Kruševcu biti predata opštoj bolnici u tom gradu, jer tu nema nikakvih imovinsko-pravnih problema.

Kada je reč o Batajnici, situacija je drugačija, jer zemljište na kojem je sagrađena bolnica nije samo vojno, već i privatno.

- Mi očekujemo da će Ministarstvo odbrane to vrlo brzo rešiti. Oni su vrlo voljni da nam predaju konačno te bolnice, da bismo mogli dalje da radimo, da ih rekonstruišemo i da popravimo neke stvari i da zapravo privedemo drugoj nameni - produženo bolničko lečenje, eventualno dijalizni centri, palijativna nega - rekla je Grujičić.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još