U 6 koraka do sjajne kose!

Evo nekih zamki koje reba da izbegneš kako bi tvoja kosa izgledala predivno:

Izbegavaj svakodnevno pranje kose

Kad kosu peremo svaki dan, oduzimamo joj njenu prirodnu vlažnost koju crpi iz kože temena te onemogućujemo koži da hrani kosu svojim prirodnim uljima. Kosu bi trebalo prati najčešće svaka dva dana i koristiti blage šampone i obavezno regenerator za lepše i zdravije vrhove.

Ne feniraj potpuno mokru kosu

Sušenje potpuno mokre kose fenom će je oštetiti, zato pre nego što uključiš fen, prosuši kosu peškirom ili je pusti neko vreme da se sama suši. Pazi da ne držiš fen preblizu i nipošto je nemoj češljati mokru.

Češljaj kosu

Češljanjem ćeš stimulisati teme, što dovodi do bolje prokrvljenosti pa zbog toga kosa brže raste. Takođe, četkanje kose po 5 minuta svako jutro i svake večeri čini je sjajnijom. Više od toga tvojoj kosi nije potrebno jer dugim češljanjem možeš oštetiti popriličan broj zdravih vlasi.

Štedi na šamponu

Prilikom doziranja šampona budi što štedljivija, malo je i više nego dovoljno! Dvostruko nanošenje male količine šampona delotvornije je nego da jednom naneseš previše šampona.

Izbegavaj presu za kosu

Koliko god nam presa bila draga, istina je da ona isušuje kosu, podstie njeno ispadanje i pretvara je u slamu. Pokušaj da u što većoj meri izbegavaš presu.

Koristi maske za kosu

Počasti svoju kosu hranjivom maskom, koju možeš sama da napraviš kod kuće ili da kupiš onu koja odgovara tvom tipu kose. Maske hrane kosu, vlaže je i obnavljaju strukturu. Kosa će izgledati lepše, zdravije i dobiće na volumenu.

Pogledajte još