ZA SAMO 408.000 DOLARA: Zlatni bicikl - novo prevozno sredstvo u Dubaiju

Međunarodni sajam satova i nakita na Bliskom istoku bio je domaćin za više od 500 domaćih i međunarodnih brendova iz celog sveta. Dubai je poznat po predmetima koji su optočeni zlatom, po pozlaćenim superautomobilima, pozlaćenim zgradama. Ove godine na listu je dodat i zlatni bicikl.

Kompanija "Al Romaizan Gold and Jewellery", sa sedištem u Saudijskoj Arabiji na 52. Sajmu satova i nakita predstavila je zlatni bicikl čija je vrednost 408.000 dolara.

U Dubaiju gradu poznatom po sjaju i luksuzu zlatni bicikl je privukao mnogo pažnje. Ukrašen je pravim listovima zlata od 24 karata.

- To je prilika bez premca za sve talente da pokažu svoje najnovije kreacije i inovacije posetiocima kojih je preko deset hiljada svake godine na ovom događaju. Većina njih je u potrazi za najekskluzivnijim zlatnim dizajnom, nakitom, luksuznim satovima i savremenim modnim linijama iz celog sveta - rekao je Saif Mohamed Al Midfa, izvršni direktor "Ekspo centra".

Kako je istakao Mohamed Abasi, direktor digitalne kompanije "Al Romaizan", projekat izrade zlatnog bicikla trajao je oko šest meseci, a u timu je učestvovalo 20 ljudi.

Zlatni bicikl nije eksponat i već je dostupan na tržištu u Dubaiju.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još