Proslavljen povratak "Belgrade Grand Prix" trke na ulice Beograda (FOTO)

Organizacioni odbor "Belgrade Grand Prix-a 2023", uz podršku Ambasade Italije u Srbiji i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu upriličio je 13. oktobra ekskluzivni događaj kojim je proslavljen povratak "Belgrade Grand Prix" trke na ulice Beograda.

Organizatori događaja prisetili su se 1939. godine, kada je održan prvi i jedini "Belgrade Grand Prix". Pre mesec i po dana, 3. septembra održana je trka "Belgrade Grand Prix 2023" koja je pratila rutu originalne trke oko Kalemegdana, iz davne 1939.

Na događaju koji je upriličen u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, pozdravni govor održali su Roberto Ćinkota, Direktor Instituta i NJ. E. Luka Gori, Ambasador Italije u Srbiji.

Na događaju je održan i Okrugli sto "Belgrade Grand Prix-a: međunarodno priznat događaj ponovo u Beogradu" čiji je moderator bio Đorđo Andrian iz Motor Heritage Konsaltinga, a govornici su bili Milan Nikolić, Generalni direktor AMSS-a, Patricio Del Tos, Predsednik Konfindustrije u Srbiji, kao i Nebojša Đorđević, Istoričar motorizma u Srbiji.

Ovoj svečanosti prisustvovale su brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života Srbije, te predstavnici diplomatskog kora.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još