ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Koliko često srećni parovi vode ljubav?

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih srećniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da grešite. Istraživanje je otkrilo koliko često je "potrebno" voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom 40 godina, sprovodilo se detaljno istraživanje o seksualnim navikama čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu "Social Psychological and Personality Science".

Tema istraživanja bila je i intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšteno.

Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji vode ljubav jednom nedeljno mnogo srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine mnogo češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod čaršava dva puta mesečno ili ređe.

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se da više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još