Gala veče italijanskog jezika upriličeno u Ambasadi Italije u Srbiji (FOTO)

Ambasada Italije u Srbiji i Italijanski institut za kulturu u Beogradu, organizovali su od 16. do 22. oktobra, XXIII Nedelju italijanskog jezika u svetu (SLIM) sa bogatim kulturnim programom usmerenim na promociju italijanskog jezika (https://iicbelgrado.esteri.it/sr/gli_eventi/calendario/xxiii-nedelja-italijanskog-jezika-u-svetu/).

Među brojnim događajima planiranim povodom SLIM-a, Ambasada Italije organizovala je sinoć, Gala veče italijanskog jezika u Rezidenciji Ambasadora Italije u Srbiji.

Crvenim tepihom na ulazu u Ambasadu prodefilovale su poznate ličnosti iz sveta sporta, filma, kulinarstva, umetnosti i zabave u Srbiji - koje govore italijanski jezik.

Ovo Gala veče bilo je posvećeno lepoti italijanskog jezika, koji mnogo ljudi voli i govori, i u Srbiji.

Tokom večeri, predstavljena je edicija "Italiana" i dodeljena je nagrada u okviru video konkursa, na kome su učestvovali učenici i studenti italijanskog jezika u Srbiji.

NJ.E. Luka Gori, Ambasador Italije u Srbiji održao je pozdravni govor i zahvalio se zvanicama na dolasku. Počasni gost večeri bila je ministarka energetike Republike Srbije, Dubravka Đedović.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još