IZBEGAVAJTE IH: Koje nijanse karmina će učiniti da izgledate starije?

Šminka je alat koji damama pomaže da sakriju svoje "nesavršenosti". Međutim, ona nekada ume da istakne ono što želimo da prikrijemo. Postoji nekoliko nijansi karmina koje vas čine starijom i koje bi trebalo da izbegavate.

Nude ruževi nisu za sve

Šminkerka Ali Andrea napravila je istraživanje kojim je istraživala nijanse karmina koje damama pristaju. Tokom ovog istraživanja, uočila je da starije žene retko nose nude ruževe bez upotrebe olovke za usne. Naime, neutralne nijanse bi trebalo da budu impresivne, a olovka pomaže da se dobije struktura kupidnog luka i ističe usne. Međutim, kada pređete određenu starosnu granicu ove nijanse izgledaju dosadno i dodaju nepotrebne godine.

Šljokice, takođe, nisu poželjne

Nude ruževi nisu jedini koji se nalaze na spisku karmina koji će vas učiniti starijom. Suptilne šljokice možda neće učiniti vaše lice beživotnim, ali će svakako skrenuti pažnju na bore na vašem licu. Upravo zbog toga bi bilo najbolje da ovakve karmine ostavite po strani.

Hladne nijanse ruževa

Hladne nijanse će učiniti da vaše usne budu preterano teksturisane i učiniće vašu kožu vizelno starijom nego što zaista jeste. Zbog toga je bolje da birate ljubičaste ili nijanse breskve.

Kako odabrati karmin?

Da biste odabrali pravi karmin za vas, najbolje je da se držite osnovnog pravila: birajte nijanse koje su za jedan nivo tamnije od prirodnog pigmenta vaših usana. Osim toga, preporučljivo je da prilikom nanošenja karmina nanesete svetle nijanse na usne, a potom nanesite tamniju u sredini i na kupidonov luk. Ovo će vam pomoći da napravite željenu senku i volumen na vašim usnama.

Dakle, ovih nekoliko nijansi izbegavajte ukoliko ne želite da izgledate starije nego što zaiste jeste. Birajte nijanse koje pristaju vašem tenu i neka to budu topliji tonovi kako biste bili sigurni da ste zaista odabrali karmin koji će vam savršeno pristajati.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još