ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Pripadnici određenih profesija najčešće varaju svoje emotivne partnere

Jedno istraživanje pokazalo je da pripadnici određenih profesija varaju svoje emotivne partnere češće od pripadnika ostalih profesija.

Studija je utvrdila da najviše varaju medicinske sestre, zatim nezaposlene žene, pomoćnici administratora, žene na rukovodećim položajima i učiteljice. Takođe, najviše varaju muškarci na rukovodećim položajima, inženjeri, direktori, menadžeri prodaje i građevinski radnici.

Istraživanje je pokazalo da postoji mnogo razloga zbog kojih ljudi odluče da varaju svoje partnere. Razlog broj 1 je seksualno nezadovoljstvo.

U istraživanju je 70 odsto ispitanika navelo taj razlog kada su upitani zašto su prevarili svoje partnere. Njih 26 odsto navelo je da su bili u potrazi za neobaveznim vezama, a 15 procenata je bilo u otvorenim vezama.

Kada su drugi razlozi u pitanju, 23 odsto ispitanika navelo je da partneri u spavaćoj sobi ne ispunjavaju njihove emocionalne potrebe ili fantazije, kao i da nisu dovoljno fokusirani na intimnost, romantiku, strast i emocionalnu povezanost.

Istraživanje je, takođe, navelo i najčešće izgovore onih koji varaju svoje partnere. Većina ljudi, 33 odsto, reklo je supružnicima da rade do kasno, 23 odsto njih je reklo da su ostali na piću posle posla, dok je 28 odsto njih reklo partnerima da su otišli da se vide sa porodicom i prijateljima. Oni koji varaju, često lažu partnere da idu na poslovna putovanja ili da se bave raznim društvenim aktivnostima.

Izvor: Informer.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još