PET RAZLOGA: Zbog čega ne možete da pronađete emotivnog partnera?

Ako ste nesrećni u ljubavi i stalno nalećete na "pogrešne" osobe, nije ni čudo što ste se umorili i počeli da verujete da se onaj "pravi" nikada neće pojaviti. Ali, često smo i sami krivi za to što ne možemo da trajemo u paru. Da li je moguće da se nesvesno upuštate u određene navike koje sabotiraju vašu potragu za ljubavlju?

Veoma je moguće da postoji pet razloga zbog kojih ne možete da pronađete emotivnog partnera.

1. Osećate potrebu da impresionirate

Potpuno je prirodno da želite da ostavite dobar prvi utisak kada ste na sastanku sa novom osobom. Na kraju krajeva, početak nove veze je prilično stresan, zar ne? Problem je u tome što ponekad preterujemo i pravimo predstavu umesto da budemo autentični. I nažalost, to jednostavno nije održivo. Dakle, pokažite samopoštovanje i uvek budite verni sebi. Već ste impresivni baš takvi kakvi jeste.

2. Nesigurni ste u sebe

Često, ta potreba za impresioniranjem potiče iz dubljeg izvora – nesigurnosti. Poverenje je važno u našoj potrazi za ljubavlju. Prihvatanje onoga što jesmo i verovanje u sebe ne samo da nas čini privlačnijim; takođe nas čini hrabrim. A kada ste dovoljno hrabri da pokažete pravi sebe, ljubav ima šansu.

3. Ne znate šta želite od partnera

Da li su vaše veze uglavnom bile kratkotrajne? Ili ako su bili dugoročne, nisu bile ono što ste zaista želeli? To može značiti da niste sigurni šta želite od partnera. Odvojite malo vremena da razjasnite kakvu vezu želite. Kada saznate šta tražite, imaćete veće šanse da to uočite kada dođe. Međutim, uverite se da su i vaša očekivanja realna...

4. Imati nerealna očekivanja

Dakle, istražili ste svoju dušu i shvatili šta želite od svog romantičnog partnera. Da li su vaša očekivanja realna? Prirodno je sanjati o ljubavnoj priči poput onih iz romantičnih filmova. Ali, nažalost, stvarni život ne funkcioniše tako. Dakle, ako tražite savršenog partnera, bićete strašno razočarani. Što je još gore, nećete dati šansu onom nesavršenom, koji je u stvari savršen za vas. Baš takav kakav jeste.

5. Previše ste fokusirani na isti "tip" muškarca

Baš kao što imate nerealna očekivanja, to što ste previše fokusirani na jedan "tip" muškarca, može biti velika prepreka u pronalaženju partnera. Ako ste previše fokusirani na određeni fizički izgled, profesiju ili imovinsku kartu, možda ćete prevideti nekoga ko bi u stvari bio idealan partner za vas.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još