ŽAO MI JE ŠTO SAM TEK U 50. GODINI POSTAO OTAC: Đorđe David iskreno o roditeljstvu i vaspitanju ćerke Staše

Muzičar i glumac Đorđe David bio je gost emisije "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović" u kojoj je otkrio koliko je vaspitanje koje je dobio od oca i majke uticalo na njegovo ponašanje danas.

- 24 sata sam ja i sa mojom majkom i sa mojim ocem u glavi, ali 24 sata, to je jednostavno nešto što ne može ništa da izbriše, ni lep momenat, ni ružan momenat u životu koji ti se dešava. Ali, svaki put nakon završene takve priče, ja negde imam razgovor koji, naravno u sebi vodim, gde opravdavam svoju odluku pre svega kad je majka u pitanju koja je rekla: "Okej, ali daj uradi nešto, imaj i neki zanat od kog ćeš moći da imaš sigurnu platu svakog meseca". Ona je prava rock'n'roll mama bila i strahovito je verovala u to što ja radim i podržavala, iako je negde duboko bila nesrećna što se nisam opredelio za ta prava i za taj Berkli koji mi je bio ponuđen - rekao je muzičar.

Majka je bila ta koja je posle smrti oca nastavila da ga vaspitava, naučila ga neke važne stvari i pružila mu poverenje i ljubav čak i u momentima kada se uhvatio u koštac sa porocima.

- Definitivno da, ali moja majka me je tada prvi put upoznala sa Šekspirom, koji je briljantan. Njemu se vraćam stalno. I zapamtio sam jednu Šekspirovu rečenicu na koju mi je majka prvo obratila pažnju: "U paklu više nema đavola, oni su sišli dole među nas. Pakao je prazan". To je neverovatna istina i opet se vraćam na ono što ste na početku pričali, ja sam jedan od najsrećnijih izdanaka moje generacije jer sam imao porodicu takvu kakvu sam imao. Jer su me vaspitali tako kako su me vaspitali i jer moju ćerku i moju Anu danas držim na način kako je to moj otac radio - rekao je Đorđe.

Model njegovog tate je duboko u njemu, kao i lekcije koje je mama umela na jedan dobar način u vaspitnom smislu da prenese, ali sve je to i veliko opterećenje da bude do kraja kao što je bio njegov tata, kaže profesorka Slavica Đukić Dejanović.

- Meni je sad žao što sam ja tek u 50. godini postao otac prvi put, ja u šali kažem, a da znam da sam postao otac prvi put. Meni je Staša nešto što ja realno nisam kapirao do njene prve godine, dok me nije svojom malom rukom uhvatila za donju vilicu, gurnula ova četiri prsta unutra i povukla. Tu se neki kvrc desio gde sam ja apsolutno bio oboren na kolena i bio opčinjen. Mi muškarci smo vrlo površna bića. I što više gledam ove mlade ljude i što više gledam neke moje drugare sa kojima se družim, strašno smo površni u odnosu na vas žene. I nekako mi sve jasnije postaje. Žene su te koje rađaju. Žene su te koje donose svet. Mene je rodila žena. Mene nije rodio muškarac, naravno. I to je nešto čega muškarac mora da bude svestan onog trenutka kada kreće u svet sam. I imam tu neku teoriju da praktično kad si mali vaspitavaju te mame, bake, sestre, onda dolaze učiteljice, pa nastavnice. Ja sam imao moju Veru Maksimović, nastavnicu srpskog u koju sam bio zaljubljen kao u karakter. A onda počinju da te vaspitavaju žene sa kojima se prvi put poljubiš, prvi put vodiš ljubav i dalje devojke sa kojima budeš. Muškarcima mladim samo bih poručio, pažljivo birajte žene sa kojima provodite vreme, pažljivo birajte žene za koje se određujete u životu. One su te koje će od vas napraviti muškarce, fenomenalne džentlmene i viteze ili loše muškarce - rekao je Đorđe David.

Izvor: Blic.rs
Foto: djordje_david/Instagram

Pogledajte još