Alo batice, ovo su devedesete

Kampanja koja je dugo i prilično profesionalno vođena donela je željeni rezultat – estradno teleportovanje u poslednju deceniju prošlog veka u znatno većem broju nego na redovnim žurkama koje su poslednjih godina aktuelne u Beogradu. Čak tridesetak mahom „densera“ iz tog perioda odazvalo se pozivu organizatora tako da su izostanci i negativni odgovori ostali gotovo neprimetni.

Branka Sovrlić iz naftalina

Vidljivo je bilo da su se svi oni radovali ovom druženju - raspoloženo su zujali po backstage-u, podržavali kolege koje su u tom trenutku na bini, slikali jedni druge... Svakojakog sveta je tu bilo – iz naftalina je, na primer, iskočila čuvena „svi me gledaju pravo u oči“ plava folkerka Branka Sovrlić...

Defile na bini je, posle „intoniranja himne“ („Devedesete su tu“) započeo Knez i njegova „Tina Bambina“, a, što bi rekao Rambo Amadeus, „raja je krenula da se pali, žari“ vrlo brzo uz Dr. Iggy-jeve „Oči boje duge“. Program je bio dinamično koncipiran – izvođači su se posle svake pesme kao na traci menjali i po nekoliko puta vraćali na scenu. „Alpha Team“ su nas podsetili na „Odlazim a volim te“, gošća iz Hrvatske Emilija Kokić na najveći solo hit „Što mi značiš ti“ a njena atraktivna zemljakinja Vlatka Pokos je izvela ceo svoj „best of“ repertoar – „Kad će taj petak“ plus „Ja ne tražim ništa“. Dača Duck se, kao nekada, iz petnih žila trudio da bude šaljiv („Dačo, volim te“, „Pedro“), prilika je bila prigodna i za sećanje na njegovu staru saradnicu, pokojnu Kseniju Pajčin i njen hit „Divan dan“. Oliver Stojiljković („Uklet od ljubavi“), Energija („Suze“), Non plus ultra („Licitacija“) – sve to je potisnuto kod onih koji ne pohode redovno „Freestyler“, „Stefan Braun“ ali je jedno slušanje/gledanje sasvim dovoljno za (pri)sećanje.

Fotogaleriju sa žurke možete videti i ovde

Nisam ti ja br'te zvezda

Gala će Arenu pamtiti po buketu cveća koji je dobila na bini a „nisam ja, br’te“ zvezda“ Baki B3 po tome da se „Olovna ruka“ nikad nije uglas pevala u većem prostoru, niti će, verovatno. Gru i Niggor, kako sami kažu, i jesu i nisu deo ovog društva ali „Petak“, „Biću tu“, „So i tekila“ ipak pripadaju tom miljeu hitova i nisu štrčale.

Devedesete bez zvaničnog folk predstavnika na bini ? Ne ide. Željko Šašić je bio gost iznenađenja. Zapalio je more, istopio planine i vratio binu ekipi sa najavljenog spiska učesnika. Ivan Gavrilović, „Dobar, loš zao“, pa modelsice sa sve šefom stanice pa Sonja Mitrović Hani pa Beat Street pa Lina sa kultnim „Bumbarom“...

Ima mesta i za prvu ligu i za zonu

Mešala se prva liga sa zonom, oni koji su drmali estradom sa „one hit“ pojavama...Plave, crne, crvene žene – naravno i ona zelena što Džoleta Džoganija na Mars lansira... Brat Gagi i bivša mu Anabela – ponovo zajedno, ali samo na sceni i samo ove večeri, na razočarenje onih koji priželjkuju emotivni veleobrt sa pomenutim junacima.

„Volim devedesete“ je bila šifra za provod do ranih jutarnjih sati a „Pišem devedesete“ je, negde „oko keca“ značilo – vreme je za svež vazduh koji nekada baš ume da prija.

Milan Ćunković

Pogledajte još