Spektaklom u Zagrebu počela turneja Hladnog piva

"Ovih dana bilo je pitanje novinara da li je normalno da jedan pank bend svira u Areni? Mi ćemo dokazat' da je to najnormalnija stvar", obećao je negde na početku koncerta frontmen Mile Kekin zagrebačkoj publici šarolikog generacijskog sastava, od vršnjaka članova Hladnog piva do srednjoškolaca i starijih osnovaca, (a bilo je i sitne dečice od šest-sedam godina!).

Bend iz zagrebačkog naselja Gajnice, posle Doma sportova (10.000 posetilaca) i jezera Jarun (25.000) prethodnih godina, odlučio se da za početak turneje povodom novog CD albuma "Svijet glamura" pokori jedinu preostalu veliku dvoranu u rodnom gradu, i to žestokim dvoipočasovnim koncertom okončanim sa dva poduža, pobedonosna bisa!

Izlazak momaka iz Hladnog piva pred publiku dočekan je urnebesnim vriskom Arene, a koncert su otvorili, odeveni u cirkuska odela, kao na omotu albuma i u spotu "Svijet glamura", i to prigodno novim pesamama "Kirbaj i kotlovina" i "Ima da te lajkam".

Na bini ukrašenoj cirkuskim šatorom i faličnim neonskim natpisom "Sv jet glamura", Pivo je prašilo moćno i nabrijano "Bački Zagre...", "Kaže stari", "Pravo ja", "Slobodan pad", "Džepni Bog"... praćeni frenetičnom publikom, koja je horski u svakoj pesmi pomagala Miletu, odevenom kao Napoleon.

Pojačani duvačkom sekcijom, harmonikašem i violončelistom, Hladno pivo je spektakl pojačalo i vizuelno upečatljivim ispaljivanjem stubova dima, a tu je bio Šokijev osvetljen bas, Zokijevo sviranje gitare uz pomoć limenke (!) i Subin bubanj na podignutoj platformi.

Posle velikog finala sa "Pitala si me" i "Ezoterijom", uzavrela atmosfera u dvorani je pojačana dozivanjem publike da se Pivo vrati na binu, što je i učinjeno za prvi bis i "Sreću", "Politiku", "Samo za taj osjećaj" i "Planetu".

Bend je u petoj brzini, uz prasak zaključio drugi bis i koncert sa "Ne volim te" i "Supermenom", nakon kog je Mile rekao: "Ja sam se večeras počeo osjećati kao Supermen. Hvala ljudi na tom osjećaju!", a poslednja stvar je, naravno, bila "Nije sve tako sivo".

"Bio je jedan od najboljih koncerata u našoj karijeri, koncert koji ćemo pamtiti. Bila jer to jedna grupna katarza, osjećam se 25 kila lakši, a ne znam da li sam toliko smršavio", rekao je nakon koncerta pevač Piva.

Priznavši da je u Zagrebu bilo "par sitnih pogrešaka" (neminovnih na početku ovako tehnički zahtevne turneje), Mile je najavio da će one do 2. decembra i beogradske Hale sportova biti ispravljene: "Tamo će sve biti savršeno!"

Set lista

Kirbaj i kotlovina
Ima da te lajkam
Svijet glamura
Bački Zagre...
Kaže stari
Pravo ja
Soundtrack
Slobodan pad
Džepni Bog
Ručak
Dobro veče
Trening
Fur Immer Punk
Teško je ful
Carstvo pasea
Šamar
Lift
Može
Jednim osmijehom
Bilo koji broj
Premali grad
Ranjeni ljudi
Biološki sat
Debeli
Frizerska
Pjevajte
Konobar
Zimmer Frei
Fotoaparat
Pitala si me
Ezoterija

prvi bis

Sreća
Politika
Samo za taj osjećaj
Planeta

drugi bis

Ne volim te
Supermen
Nije sve tako sivo

Aleksandar Arežina
Long Play

Pogledajte još