Kfor zatvorio alternativni put kod Jarinja

Lokalni Srbi ponovo su ujutro odbili zahtev Kfora da uklone barikade, nakon čega su oni zatvorili put, rekao je za agenciju Beta predsednik Mesne zajednice Lešak Milutin Stefanović.

Kfor traži da se ukloni barikada na tom mestu i tako omogući vojnicima normalna komunikacija i snabdevanje baze u Jarinju.

Lokalni Srbi su više puta isticali da će prepreke na putevima ostati sve do povlačenja kosovskih carinika sa prelaza kojima Kfor pruža logističku pomoć.

"Otežana nam je komunikacija sa centralnom Srbijom, nemamo više nijedan put prema Raški preko Kopaonika, prinuđeni smo da koristimo one preko planine Rogozne koji su u lošem stanju i kilometraža je veća"
, rekao je Stefanovich.

Na administrativnom prelazu Jarinje, prema njegovim rečima, od uklanjanja bodljikave žice nije prošlo nijedno vozilo ili pešak, a Srbi i dalje drže u blokadi ovaj, kao i sve druge putne pravce koji
vode ka Brnjaku i Jarinju.

Životne namirnice stižu alternativnim putnim pravcima na severu Kosova, a za putnički saobraćaj građani koriste i putnički voz koji saobraća dva puta dnevno od Zvečana do Kraljeva.

KOSOVSKA MITROVICA, 13. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još