TRI KLJUČNE: Koje navike na društvenim mrežama ukazuju na nezadovoljstvo žene u ljubavi?

Svi smo danas aktivni na mrežama, ali ono što radimo na njima može da otkrije probleme koje ni sami sebi ne želimo da priznamo.

Psiholozi koju se specijalizovani za partnerske odnose upozoravaju da određene navike na društvenim mrežama mogu da ukazuju na nezadovoljstvo i nesreću žene u braku.

Dopisivanje sa bivšim

Ako primećujete da sve više razgovarate sa muškim prijateljima iz prošlosti, bivšim partnerima ili flertujete sa poslovnim poznanicima, a pritom i lajkujete ili komentarišete njihove objave, možda tražite nešto na pogrešnom mestu.

Proveravate svaku poruku, lajk ili komentar, čak i kasno u noć ili rano ujutro. Možda delite stvari na mrežama koje ne delite sa supružnikom, krijući to od njega i pretvarajući se da komunicirate sa nekim drugim. Ako se prepoznajete u ovim navikama, jasan je znak da nešto nedostaje u vašem braku.

Non stop ste online

Ako provodite previše vremena proveravajući mreže dok je vaš partner u blizini, diskutujete na forumima i grupama umesto da iskoristite vreme sa partnerom ili čak flertujete sa osobama koje upoznajete online, možete se udaljiti od partnera na mentalnom i emocionalnom nivou. Ove navike mogu izazvati ozbiljne probleme u vezi ili braku.

Zabavnije su vam mreže od partnera

Treća navika koja ukazuje na nezadovoljstvo u odnosu je kada vam je zabavnije na društvenim mrežama nego sa partnerom. Ako tražite zabavu i uzbuđenje gledajući Fajsbuk, TikTok ili Instagram umesto da provodite kvalitetno vreme sa partnerom, to može biti znak da u vezi ne dobijate ono što vam je potrebno. Dok audio knjige, kursevi jezika i istraživanja mogu da budu zanimljivi, ako stalno tražite zabavu na drugim mestima umesto sa partnerom, to ukazuje da nešto nedostaje u vašem odnosu.

Ako se prepoznajete u ovim navikama, vreme je za ozbiljan razgovor sa partnerom. Da bi veza napredovala, oboma mora biti fokus na vezi, a ne na društvenim mrežama.

Izvor: Naj žena
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još