DA SAM IZVUKLA POUKU IZ TRI PROPALA BRAKA, NE BIH DANAS BILA SAMA: Katarina Kaja Ostojić iskreno o ljubavnom životu

Ljubav prema muzici, pevačica Katarina Kaja Ostojić ispoljila je još u detinjstvu, te je završila nižu muzičku školu – odsek klavir. Sa samo jedanaest godina snimila je svoju prvu pesmu i već tada postala poznata u rodnom gradu. Njen talent nije bio sporan i Kajina karijera već tada bila je predodređena za uspeh.

Ostojićeva za sebe smatra, da se pored dobrih pesama i brojnih hitova, od drugih pevača na estradi, razlikuje i po svojoj energiji.

Kažu da bi Kaja bila mnogo zvučnije estradno ime da joj romanse nisu bile na prvom mestu. Vaš komentar?

- U pravu su ti što to kažu. Šalu nastranu. Kada birate srcem, nema baš mnogo mesta za proračune i kalkulacije tog tipa. Uvek su me kroz život vodile emocije i uvek sam im se prepuštala. Kada volim, ne zanima me ni šta ću, ni da li ću jesti. Nisam od onih koje u emotivnim odnosima misle glavom, što sam dokazala time što sam se tri puta udavala.

Jedna ste od retkih muzički obrazovanih pevačica. Koliko je danas obrazovanje bitno u ovom opštem estradnom ludilu?

- Nije uslov da ćete uspeti, ali meni je bitno... Volim da pevam, sviram, stvaram, pišem, razumem i živim muziku... Muzika je moj život.

Često se, posebno u poslednje vreme, dešavaju zabrane pevačima da nastupaju u susednim zemljama. Zar muzika ne bi trebalo da spaja, a ne razdvaja?

- Trebalo bi. Lično ne volim zabrane, ograničenja, posebno kada je reč o muzici, ali, nažalost, sve se više i u tu sferu meša politika, što mi se nimalo ne dopada.

S druge strane, Dino Merlin "napuni" četiri Arene u Beogradu, Aleksandra Prijović tri Zetre, te pet Arena u Zagrebu. Govori li nam to da publika, ipak, ima poslednju reč?

- Kao što rekoh, mnogo je politike u svemu tome. Ja bih volela da pevači pevaju, a da se političari bave svojim poslom. Publika je, naravno, uvek i jedino merodavna, ona daje završnu reč.

Za Kaju kažu da je žena "gutačica muškaraca". Tri braka su iza vas, mnogo veza, raskida... Kako danas, sa 40 godina, gledate na te ljubavne veze? Jeste li iz svake veze izvukli neku pouku?

- Predrasude su da sam ja imala mnogo veza! Takođe, poznato je da o privatnom životu ne pričam. Ono što jedino mogu da vam kažem jeste, da sam izvukla neku pouku, ne bih bila sama. Ipak, verujem da me prava ljubav tek čeka.

Najbitnija od svega je vaša ćerka koju ste dobili sa 19 godina. Da li ste poput dve drugarice?

- Iako smo majka i kćerka, Nikolina i ja se mnogo razlikujemo. Ona je ta koja uključuje razum, više nego što sam ja to ikada činila, i mogu vam reći da se ponosim njome. Ona je divna, skromna, lepa i pametna devojka koja završava fakultet, živi u Americi. Naš odnos je više od odnosa majka-ćerka, za šta sam zahvalna Bogu.

Kako se priča, protivnik ste plastičnih operacija. Da li je moguće da niste baš ništa radili na sebi za sve ove godine, te kakvo je vaše mišljenje o "uniformisanim" pevačicama koje liče kao jaje jajetu?

- Nije istina da sam protivnik estetskih zahvata. Lično nisam ništa operisala, ali sam korisnik antiejdžing medicine. Redovno odlazim na tretmane lica, mezoterapije, botoks... A kad je reč o hirurgiji, sve u svoje vreme. Kada osetim potrebu ili ako mi nekad nešto, usled godina i inercije bude "palo", rado ću to zategnuti. Neka svako radi ono što ga čini srećnim i neka koriguje ono što mu se kod sebe ne dopada.

Povezivali su vas i s hrvatskim sportistima, te su vam prebacivali i razliku u godinama. Koliko uopšte godine imaju veze s ljubavlju?

- Nikakve. Kao što rekoh na početku intervjua, tu se ne pitaju ni razum, ni glava, ni familija... Srce uvek odlučuje.

Obradili ste hit Tereze Kesovije "Moja posljednja i prva ljubavi" na ekavici, pa su mnogi bili uvređeni zbog obrade te pesme i to još na ekavici. Da li je možda Tereza čula vašu verziju?

- Nemam informaciju da li je čula, ali ako jeste, verujem da joj se dopala. Ne bih komentarisala ove koji su moje izvođenje komentarisali u negativnom kontekstu. Oni definitivno imaju neki problem, a njihov problem nisam ja. Moraju dublje da prodru u sebe i pronađu uzrok, tj. koren sopstvenog nezadovoljstva, kako bi im bilo lakše i kako bi mogli da pomognu sebi.

Izvor: Express.ba
Foto: kaya_ostojic/Instagram

Pogledajte još