Po prvi put u Beogradu dodeljene "TASTE AWARDS" nagrade (FOTO)

Prvi put u Beogradu u organizaciji Color Media Communications i Food Talk konferencije dodeljene su TASTE AWARDS 2023 - nacionalne nagrade za kvalitet u oblasti hrane. Nagrade su dodeljene u 22 kategorije, a o laureatima je odlučivao eminentni žiri, u sledećem sastavu, Duška Jovanić, novinarka i kolumnistkinja; Svetislav Stojanović, glavni urednik magazina "Cafe, Bar & Restoran"; Dimitrije Acevski, chef; Goran Kovačević, chef; Krešimir Macan, PR ekspert, Zagreb; Milorad Stošljević, Mile Pica, ugostitelj, Novi Sad; Marija Radulović, Hrvatska privredna komora u Beogradu; Irena Brajović, Confindustria; Maja Petrović, Vitki gurman; Igor Luković, vinski stručnjak i novinar.

Nagradu u kategoriji Najbolji restoran (Fine dining) osvojio je restoran "Homa" iz Beograda, u ime restorana nagradu je primio Vlastimir Puhalo, suvlasnik restorana. Nagradu mu je, na ceremoniji dodele nagrada, uručila Duška Jovanić, članica ovogodišnjeg Žirija.

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji Internacionalne kuhinje dobio je restoran "Cveće zla", u ime restorana nagradu je primio Vladimir Melentijević, a nagradu mu je dodelio Svetislav Stojanović, član Žirija.

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji srpske nacionalne kuhinje osvojila je Vinska kuća Kovačević iz Iriga, u ime dobitnika nagradu je primila Jovana Stojković, menadžerka restorana. Nagradu, na ceremoniji dodele nagrada, uručila je Danijela Veljović iz Turističke organizacije Srbije.

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji italijanske kuhinje dobio je restoran "La Pista" sa Kopaonika. U ime restorana nagradu je primio Aleksandar Novitović, Director of Food & Beverage restorana, nagradu mu je uručila slikarka Gala Čaki.

Nagradu za Najbolji restoran u kategoriji klub ili kabare dobio je Cabaret "Lafayette" iz Beograda. Nagradu su primili Goran Ivančević, F&B direktor restorana i Aleksandar Stošić, Executive chef restorana, dok im je nagradu uručio ambasador Meksika u Srbiji njegova ekselencija Karlos Feliks Korona.

Nagradu u kategoriji Najbolji chef osvojio je Damir Sertić iz Beograda, nagradu mu je uručila Jovana Antović, iz kompanija Metro Cash & Carry, Srbija.

Nagradu za Najboljeg šefa do 30 godina osvojio je Nikola Rosić iz Beograda, nagradu mu je uručio član Žirija za dodelu nagrada Dimitrije Acevski.

Nagradu za Najboljeg poslastičara osvojio je Dejan Veljin, Executive Pastry Chef Hotela Gorski & Spa. Nagradu mu je dodelio Goran Kovačević, član ovogodišnjeg Žirija.

Nagrada za Najbolji proizvod u kategoriji mesne industrije dodeljena je kompaniji NEUSATZER za proizvod "Pileći parfe sa jabukama i belim vinom". Ispred laureata nagradu je primio Marko Vasiljević, a nagradu mu je uručila Marija Radulović, članica Žirija.

Nagradu za Najbolji proizvod u kategoriji konditorske industrije osvojila je kompanija Bambi za proizvod "Plazma kocka", u ime kompanije nagradu je primila brend menadžerka Tamara Roman, na ceremoniji dodela nagrada, nagradu joj je uručila Olivera Stefanović Stanković iz agencije "Proglas".

Nagrada za Najbolji proizvod u kategoriji mlinsko-pekarske industrije dodeljena je kompaniji ILLI Testenina za proizvod "ILLI Testenina - široki rezanac", nagradu je primila vlasnica kompanije Danijela Mandić, a nagradu je na ceremoniji dodele uručila Jelena Đorđević iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Nagrada za Najbolji proizvod u kategoriji prerada voća i povrća dodeljena je kompaniji Coca-Cola za proizvod "Next Classic Jagoda", u ime kompanije nagradu je primila Aleksandra Todorović, a nagradu su joj uručili Dragan Močević, Prime Communications i Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja.

Nagradu za Najbolji proizvod u kategoriji bezalkoholnih pića osvojila je kompanija Coca-Cola za proizvod "Schweppes Pink Tonic", u ime kompanije nagradu je primila brend menadžerka za Schweppes Aleksandra Todorović, a nagradu je uručila Lea Stanković, izvršna direktorka agencije Communis.

Nagradu za najbolji proizvod u kategoriji prirodne mineralne vode dobila je kompanija Coca-Cola za proizvod "Rosa Homolje", nagradu je predstavniku kompanije uručila Milica Bajković iz agencije "Forward".

Nagradu za najbolje industrijsko pivo osvojila je kompanija Carlsberg Srbija za "Lav Premium", nagradu je ispred kompanije primio Darko Solomun, dok mu je nagradu uručio Borislav Despotović, glavni urednik magazin "BizLife".

Nagrada za najbolje zanatsko pivo dodeljena je Stolen Pine Tree pivu, pivare Zbir. Nagrada je predstavniku pivare Milovanu Kneževiću bila uručena od strane Vladimira Marinkovića.

Nagrada u kategoriji Najbolje vino - crveno dodeljena je Vinariji Lakićević za "Merula 2019". Nagradu je primila vlasnica vinarije Natalija Lakićević, nagradu joj je uručio pisac Ian Bancroft.

Nagrada za najbolje belo vino dodeljena je vinu Grašac Grand Fru, Vinarije Vinčić. Somelijer Predrag Gavrilović, na ceremoniji dodele nagrada, uručio je nagradu vlasniku vinarije Aleksandru Vinčiću.

Nagrada za najbolje roze vino dodeljena je Vinariji Despotika za "Nemir 2022". U ime vinarije nagradu su primile Bojana Despotović i Milica Milinović, dok im je Igor Luković, član žirija, uručio nagradu.

Nagrada za najbolje penušavo vino dodeljena je Vinariji Zvonko Bogdan za "Eclater, 2021". Novinar i producent Zlatko Crnogorac, na ceremoniji dodele, uručio je nagradu predstavniku vinarije Ivanu Aleksiću.

Nagrada za najbolje oranž vino dodeljena je vinu Grašac Amfora, Vinarije Vinčić. Vlasnik vinarije Aleksandar Vinčić primio je nagradu, koja mu je na ceremoniji dodele nagrada, bila uručena od strane Dejana Zagoraca iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Specijalnu nagrade za porodični restoran sa najdužom tradicijom osvojila je kafana "Kod Mira". Robert Čoban, predsednik Color Press grupe uručio je nagradu Predragu Matoviću, vlasniku restorana.

Čestitamo dobitnicima TASTE AWARDS 2023 nagrada i radujemo se budućim laureatima.

Autor: Nadlanu.com
Foto: CMC

Pogledajte još