GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2024.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

OVAN

Vaše zvezdano nebo tokom 2024. godine donosi nove izazove, budući da Saturn tranzitira u vašem 12. polju pripremite se na najvažnije životne lekcije, i neka vam Saturn bude učitelj, a nikako mučitelj. Onda kada vam je najteže setite se da: vas nadahnjuje pobednički duh i dobri uticaji Jupitera koji će vas pratiti na putu do uspeha! Vreme je da se posvetite problemima koji dugo čekaju svoj red. Saturn i dalje pravi napete aspekte sa vašim znakom, ali to shvatite pozitivno i upotrebite iskustvo koje ste stekli u prethodnoj godini. To u praksi znači da ćete se ozbiljno posvetiti planovima koji će se sada početi zaista i realizovati. Ulazite u posebno dinamičan period od 13. februara, kada ćete samostalno i uz pomoć prijatelja i saradnika ostvariti posebne rezultate.

Ljubav:

Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti Ovnovi su i dalje u izazovnom periodu. Razlog su poteškoće u komunikaciji u odnosu sa voljenom osobom, obično se tvrdoglavite, tako da je neophodno da sebe malo preispitate i da se bolje prilagođavate u zajedničkom odnosu. Previše je nekih tajanstvenih situacija koje ne odgovaraju vašem proflilu ličnosti i vi se na snalazite najbolje u tajanstvenim vezama ili u skrivenim ljubavnim kombinacijama. Lekcija koju svakako morate savladati jeste: kako je to biti u partnerstvu. Bez obzira na to koliko ste dugo u zajednici, ipak, ste nekako prirodno ispred partnera, vi vodite. Pokušajte to da izbalansirate. Ukoliko to ipak ne uspete, sledi kontinuirano udaljavanje i rastanak. Ako ste slobodni, sledeća godina će doneti sazrevanje na ovom polju. Interesantno je da će se velikom broju Ovnova iznenada pojaviti osoba koja je različitih stavova, ali i godina u odnosu na njih. Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 05. do 29. aprila, zatim od 23.05. do 17.06. i od 11.07. do 05.08.

Posao:

Poslovni segment zahtevaće od vas više pažnje i posvećenosti nego do sada. Ozbiljne promene se dešavaju u ovom sektoru i vi morate biti spremni u svakom momentu da odreagujete na pravi način. Od vas će se zahtevati visok nivo odgovornosti, a pojedini Ovnovi mogu da očekuju i napredovanje i dosta jače pozicije nego do sada. No, to neće funkcionisati bez pritiska i otežavanja, pogotovo u drugom delu godine. Ukoliko niste pripremljeni da date svoj maksimum, možete biti neprijatno razočarani otežanim odnosima sa saradnicima i nadređenima, kao i kritikama na svoj račun, pogotovo od jeseni 2024. Ova godina od vas zahteva štedljivost i proračunatost, a ne rasipanje na polju finansija. Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite investicijama i finansijama bolje je da to učinite od 21. septembra, kada vas očekuju "zlatne mogućnosti". Neki od vas će odlučiti da promene primarnu delatnost. Podrška autoriteta neće izostati, a vi ćete poželeti da sa se dodatno edukujete da biste poboljšali svoju poziciju.

Zdravlje:

Ovo je godina u kojoj ćete više obraćati pažnju na psiho-fizičke mogućnosti i potrebe svog organizma. Dobro je da uvedete promene u načinu ishrane i da se češće relaksirate. Moguće su prolazne prehlade ili virusne infekcije na proleće i u kasnu jesen. Starije osobe mogu imati probleme sa glavoboljama, zglobovima i reumom. Stres i napetost su učinili svoje, pa vam je imunitet oslabljen. Sada je važno da preduzmete preventivne mere, obavite redovne kontrolne preglede, obratite pažnju na odmor i relaksaciju. Pripazite i na ishranu, jer ćete ove godine biti skloni gomilanju kilograma. Važno je da radite na stvaranju zdravih navika pre svega u ishrani, jer je zdrava ishrana osnov zdravog života na kojem se sve temelji. Ako ste u nedoumici, posavetujte se sa nutricionistom.

Sugestije:

Planete vas protežiraju na raznim poljima, ali izuzetno je važno da uvek prepoznate koje pravilo, princip ili šifru uspeha treba da upotrebite. Važno je da imate svest o tome kako je uz određene promene u razmišljanju i postupanju, moguće uticati na poboljšanje kvaliteta u raznim životnim oblastima. Vaš napor će biti nagrađen "zlatnim plodovima". Ponekad sve podseća na hod po tankoj žici i od vašeg umeća zavisi na koji način treba balansirati. Planetarni aspekti vam sada donose i sjajne mogućnosti za investiranjem u sebe, ali i u razne prioritete koje ste sebi postavili za cilj. Nemojte zaboraviti da ponekad treba tražiti "nemoguće" i prihvatiti veliki rizik – jer, dobitak, uspeh i sreća su na vašoj strani! Posebno u periodu od: 30.04. do 09.06. kada Mars vaša vladajuća planeta bude tranzitirao kroz vaše sazvežđe.

Pogledajte još