DISCIPLINA IM NIJE JAČA STRANA: Koji horoskopski znaci prvi prekrše novogodišnje odluke?

Svake godine je isto: Nakon što smo se u decembru dobro zabavili uz medenjake, razne kolače, pečenje i slične đakonije, možda je poseta teretani bila malo zanemarena između odlaska na štand sa kuvanim vinom i božićne žurke. Kako godina počinje, mnogi od nas odlučuju da ponovo žive zaista zdravim životom. Neki imaju "suvi januar" i odustaju od alkohola, drugi izbegavaju meso, a treći žele da prestanu da puše ili konačno više vežbaju.

Dok neki horoskopski znaci počinju veoma motivisani i mogu da se pridržavaju svojih odluka sa određenom disciplinom bar prvih nekoliko nedelja, drugi odustaju nakon prvog dana. Disciplina jednostavno nije njihova jača strana.

Ali to nije važno, jer imate mnogo drugih odličnih, dragih kvaliteta! Ipak, možda možete da uštedite razočarenje u budućnosti i jednostavno prestanete da donosite odluke za koje unapred znate da ih nećete ispuniti - pogotovo ako ste rođeni u jednom od ova tri horoskopska znaka...

Ribe

Koliko su Ribe romantične, empatične i pune razumevanja, one su i nedisciplinovane. Dakle, ako ste rođeni u znaku Riba, svoju listu dobronamernih odluka možete baciti u smeće. Obaveze vas često opterećuju, a ne volite ni odgovornost. Radije bi se osećala udobno u svom svetu snova nego da radi na svom nivou fitnesa u teretani - bar ne pod pritiskom. Uglavnom se ne osećate prijatno pod pritiskom zadataka, pa biste radije odustali od njih nego nastavili agoniju.

Strelac

Kada su u pitanju spontani Strelčevi, njihov duh avanture je daleko bolji od discipline. Verovatno ćete se samo umorno osmehnuti novogodišnjim odlukama. Dok će drugi raditi na problemima sa disciplinom u ishrani, vi ćete radije planirati svoj sledeći odmor. Čvrsti zadaci i procesi pokreću instinkt bekstva u vama umesto da vam pružaju sigurnost. Zbog toga ćete se držati neke odluke i namerno je slediti samo ako od nje imate neposredne opipljive koristi. A za to vam nije potrebna nova godina, jer će se vaš unutrašnji optimistički duh pobrinuti za to.

Vodolija

Vodolija je neposlušna i ne može se ni za šta vezati, tako da verovatno nećete moći dugo da prihvatite krute smernice koje dolaze sa novogodišnjim odlukama. Vodolija voli nepoznato i uvek je u potrazi za novim avanturama. Ne volite da se obavezujete i preuzimate odgovornost, pa ćete brzo odustati od novogodišnjih odluka, ako ih uopšte imate.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još