MOŽE BITI FATALNA PO VEZU: Koji horoskopski znak najbolje kontroliše ljubomoru?

Dok blaga ljubomora može da bude znak ljubavi, njena intenzivna forma može biti fatalna za vezu.

Bilo je trenutaka kada je neko bio bolji od nas u nečemu ili je imao nešto što smo želeli, a mi smo ispunjeni ovom zavišću i ne možemo da je kontrolišemo. To je ono što je ljubomora.

Emocija ljubomore je tako složen koncept. Povređujemo ljude i mešamo se u tuđe živote zbog jednostavnog osećanja. Ovaj osećaj izvlači ono najgore u nama - preplavljeni smo osećajem nesigurnosti i anksioznosti koji nas dovodi do toga da stanemo na put u tuđem poslu, a to povređuje ljude, čak i ako to zaista nismo hteli.

Ko najbolje kontroliše ljubomoru, a ko ima najveći problem mogu vam reći horoskopski znaci...

OVAN

Ovan ima potrebu za apsolutnim poverenjem i za njih je to uvek na prvom mestu. Oni preziru laž i licemerje i zbog toga mogu da budu jako ljubomorni. Nepoverenje i osećaj nesigurnosti će pojačati taj osećaj, a najbolje je ako razgovaraju sa svojim partnerima, umesto da beže od problema.

BIK

Ovaj zemljani znak čezne za srećnom i zdravom porodicom i skladnim odnosima u kući. Zbog toga, ako doživi čak i najmanji nagoveštaj sumnje prema partneru, njihov detektivski duh se budi. Svim sredstvima će pokušati da sazna sve što ga zanima na taj način može izazvati neke ljubomorne scene, ali samo ako ima razloga za to.

BLIZANCI

Ljudi rođeni u ovom znaku nisu skloni ljubomori, iako ponekad sami stvaraju osećaj ljubomore bez razloga. Radoznali i željni akcije počeće da lutaju kroz svoju bujnu mašte, da tragaju za dokazima nevere, koji će ih jesti dok ne postanu jako nesrećni.

RAK

Ovaj znak retko doživi ljubomoru, jer je uvek slepo zaljubljen. Oni su toliko posvećeni partneru, da oni ne mogu ni da zamisle da bi oni mogli biti prevareni. Ali, kada saznaju da imaju razlog da budu ljubomorni, oni će biti duboko potreseni. Jedva opraštaju i zato, ako povredite Raka, oni ostaju nezadovoljni dugo.

LAV

Pripadnici ovog znaka su obično ljubomorni zbog svog ranjivog ponosa ili zbog straha da nisu dovoljno voljeni ili poštovani. Dakle, kada Lav pravi ljubomorne scene, onda je to manje zbog izgubljene ljubavi, a više zbog izgubljene vlasti. Oni imaju tendenciju da previše očekuju od svojih partnera i to je razlog zašto oni postaju često ljubomorni.

DEVICA

Rođeni u zanku Device, uživaju kad izazivaju ljubomoru, ne za sebe već za svog partnera. One vole da dominiraju i da imaju punu kontrolu u vezu, preko partnera i svojih osećanja. Zbog toga oni koji su u vezi sa Devicom, mogu postati ljubomorni, jer Devica sama izaziva drame u vezi.

VAGA

Ovaj znak jednostavno obožava svog partnera. Oni nisu ljubomorni na sve i uvek su spremni da daju sve za ljubav. Ali, ako misle da je njihova dobrota iskorišćena Vage će postati nevidljive i opasne. Njihova ljubomora se može konvertovati u nešto moćno, tako da najbolja stvar koju možete da uradite je da izbegnete konflikte.

ŠKORPIJA

Škorpija je generalmno ljubomoran znak. Škorpioni su ljubomorni na svakoga ko je ikada stajao u blizini njihovog partnera. Oni su veoma emotivne osobe i zbog toga teško kontrolišu svoje emocije.

STRELAC

Ovaj znak zrači ljubomorom, ali neće priznati, jer to bi bilo ispod njegovog dostojanstva. Pripadnici ovog znaka neće nikada zaboraviti ni oprostiti prevaru. Na prvi znak ljubomore, neophodno je odmah odbaciti najmanji razlog, kako ne bi bezazlenu stvar pretvorili u nerešiv problem.

JARAC

Pripadnici ovog znaka ne mogu oprostiti niti zaboraviti loše iskustvo sa svojim partnerom. Iako zvuči čudno, nisu ljubomorni, tako da nikada ne istražuju postupke svojih partnera. Međutim, ako bi saznali da su prevareni, oni će zalupiti vrata i prekinuti vezu.

VODOLIJA

Ovaj vazdušni znak uglavnom ne doživljava ljubomoru, ali čak i ako su ljubomorni, oni će učiniti sve da sakriju znake ljubomore. Ali, ako saznaju da su prevareni i da je njihova ljubomora opravdana, neće tražiti razlog, samo će jednostavno nestati i završiti priču!

RIBE

Ljubomora je stalni pratilac pripadnika ovog znaka. Ribe koje su u vezi, obično traže previše ljubavi i pažnje od svojih partnera. Zbog toga, ukoliko smatraju da je njihova ljubomora opravdana, oni će se povući, jer ne mogu da oproste ni najmanju grešku.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još