PERIOD VELIKIH PROMENA: Kako će vučji pun Mesec uticati na horoskopske znake?

Kao prvi pun mesec u 2024, vučji Mesec je idealno vreme da razjasnite svoje ciljeve i namere za godinu pred nama.

U astrologiji, puni meseci predstavljaju vreme kulminacije i ispunjenja. To je vreme kada su emocije i intuicija pojačane, i možete videti stvari jasnije.

U četvrtak, 25. januara 2024. godine, odnosno danas, tačno u 18.54 časova vučji Mesec će dostići vrhunac u Lavu kojim upravlja Sunce, vatrenom znaku usredsređenom na srce poznatom po svojoj razigranoj energiji i žestini. Dok su puni Meseci poznati po tome što izazivaju dramu ili intenzivna osećanja, pun mesec u januaru 2024. godini traži da izazovete sebe da se oslobodite potisnutih strahova i nesigurnosti koje ograničavaju vaš potencijal.

Pošto je hrabri Lav povezan sa egom i srcem, vučji Mesec je takođe vreme saosećanja, velikodušnosti, osnaživanja, ali i sebičnosti i pohlepe. Događaji koji utiču na vašu kreativnost i samoizražavanje, a koji su se desili tokom prošlogodišnjeg mladog Meseca u Lavu, sada mogu doneti trenutke punog kruga. Značajne najave mogu se pojaviti i u industrijama koje su povezane sa Lavom, kao što su muzika, sport, umetnost i zabava.

Da biste se uskladili sa ovom energijom, kopajte dublje u svoje želje i budite spremni da napravite neophodne promene kako biste uneli više radosti, strasti i sreće u svoje odnose, profesionalni život i svakodnevne rutine. Ovo je posebno važno ako često odlučujete da ugodite drugima, a ne da radite ono što je najbolje za sebe.

Šta je zapravo vučji Mesec?

Vučji mesec je naziv prvog punog Meseca u godini. Pun Mesec nastaje kada se Mesec pojavi kao potpuno osvetljen krug na nebu, čija je kompletna površina vidljiva sa Zemlje. Ovo se dešava kada je Mesec direktno nasuprot Suncu, sa Zemljom između, što dovodi do toga da Mesec reflektuje sunčevu svetlost nazad do vas. Pun mesec se obično dešava svakih 29,5 dana i značajan je događaj u astrologiji i duhovnosti.

Zašto se zove vučji Mesec?

Pun Mesec u januaru se obično naziva vučjim Mesecom. Prema Starom seljačkom almanahu, veruje se da naziv potiče iz brojnih civilizacija, gde bi vukovi zavijali tokom zimskih meseci kada su bili aktivni. Pun Mesec u januaru je viđen kao vreme kada su vukovi bili najglasniji, pa otuda i naziv "vučji Mesec".

Vučji Mesec je takođe poznat kao "mesec koji eksplodira od mraza" i "srednji mesec" u domorodačkim kulturama, jer se mesec vuka dešava u centru zimske sezone.

Januarski vučji mesec pada u znaku Lava. U pitanju je fiksni vatreni znak, tako da možete osetiti jaku želju da se izrazite i preduzmete smele akcije. Ovaj romantični i bezbrižni pun Mesec je takođe odlično vreme da proslavite svoje veze, date prioritet kreativnim projektima i negujete svoje unutrašnje dete. Samo budite sigurni da uravnotežite svoj vatreni entuzijazam sa osećajem odgovornosti i obzira prema drugima. Širite ljubav!

Koje je duhovno značenje vučjeg Meseca?

U srcu zime pojavljuje se vučji Mesec, što ukazuje na vreme tišine i duboke samorefleksije. Veruje se da vučji Mesec simbolizuje moć i snagu vukova, koji se često povezuju sa intuicijom, lojalnošću i snažnom vezom sa prirodom.

Vrhunac u znaku vatrenog Lava, ovogodišnji vučji Mesec donosi snažne teme samoljublja i samopotvrđivanja. To je vreme smelosti, razigranosti, kreativnosti i samoizražavanja. Duhovno, vučji Mesec iz januara 2024. gura vas da živite dublje u svojoj istini, dajući vam hrabrosti da isprobate nove stvari i izađete van svoje zone udobnosti dok se pripremate da krenete na novo dvanaesto mesečno putovanje.

Šta će vučji Mesec doneti svakom znaku Zodijaka?

Ovan (20. mart - 19. april)

Pojačajte romantiku u svom životu i ne samo u vezama. Sa vučjim Mesecom koji osvetljava vašu koketnu petu kuću razigranosti i zadovoljstva, osećaćete se dodatno inspirisanim da prođete kroz sve kreativne ili seksualne blokade koje možda iskusite. Koristite ovu vatrenu lunaciju da se prepustite svom unutrašnjem detetu.

Bik (20. april - 20. maj)

Budite hrabri i recite ne neželjenim gostima i zahtevima. Ova lunacija koja podiže samopouzdanje podstiče vas da ostanete verni svojim granicama. Bikovi koji žele da unaprede svoj životni prostor u ovoj godini mogu naći hrabrosti da se presele ili raščiste nered za kućnu kancelariju. Zadržane emocije takođe mogu izbiti na površinu. Prakse lečenja kao što su meditacija i disanje mogu pomoći u smanjenju napetosti.

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Govorite iz srca! Biti transparentan u vezi sa onim što doživljavate i naučite može otvoriti vrata novim mogućnostima i vezama upravo sada, posebno ako planirate da proširite svoju mrežu ili proučavate novi zanat ove godine. Iako možete neprijatno da se osećate dok delite ranjive istine i učinite iskorak van vaše zone udobnosti, iskrena i direktna komunikacija oslobađa vas bilo kakvog preteranog razmišljanja sa kojim možete da se. Razgovarajte o tome. U redu je isprazniti se.

Rak (21. jun - 22. jul)

Vežbanje zahvalnosti za ono što imate otvara vrata za više izobilja. Imajte to na umu ako se tokom vučjeg Meseca pojavi zabrinutost oko toga kako upravljate svojim novcem i resursima. Pošto je to početak nove godine, iskoristite ovu moćnu lunaciju da preispitate svoje vrednosti i tokove prihoda. Da li je vreme za unapređenje, novi posao ili povišicu? Obavezno tražite tačno ono što želite!

Lav (23. jul - 22. avgust)

Sve oči su trenutno uprte u tebe i to sa dobrim razlogom. Prihvatite dodatnu pažnju koju nudi ovaj vatreni vučji Mesec. Važno je vreme da pritisnete pauzu i odmaknete se od svakodnevnih zahteva života i odnosa da biste se uverili u sebe i priznali koliko ste porasli od poslednjeg punog Meseca u Lavu u februaru 2023. Na koja dostignuća ste najponosniji? Kako to možete podići na još jedan nivo ove godine?

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Da li se u poslednje vreme osećate dodatno umorno i tromo? Polako tokom dramatičnog vučjeg Meseca. Ako ste žudeli za više vremena i odmora za sebe nego inače, slušajte svoje telo i dajte sebi samoću i prostor koji su vam potrebni da obradite osetljive emocije i nadoknadite dodatni san. Pored toga, tokom ove vatrene lunacije mogu se pojaviti emocionalne uspomene iz prošlosti. Budite strpljivi prema sebi i drugima.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Koje uzbudljive vesti ste spremni da podelite sa svojom zajednicom? Naporno ste radili iza kulisa, a sada vas blistavi vučji mesec poziva da samouvereno pokažete svoje jedinstvene kreacije i poklone svetu. Iako ste možda u iskušenju da promenite svoje ideje i izgled kako biste umirili druge, uzdržite se od toga da ugađate ljudima. Uklonite filter i dozvolite vašem sistemu podrške da doživi vas, jer vi ste dovoljni!

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

Stvari se zagrevaju na poslu i to bi moglo rezultirati sa više poštovanja, priznanja ili odgovornosti u kancelariji. Zatražite podršku i pravite pauze kada je to potrebno, jer je ovaj pun mesec sve o učenju vaših kapaciteta. Ako ne, možete doživeti ekstremno sagorevanje. Razmislite o tome da započnete i završite dan radosnim aktivnostima koje će vam pomoći da ostanete prizemni i održite zdravu ravnotežu između posla i života. Idite dan po dan!

Strelac (22. novembar - 21. decembar)

Držite pasoš u blizini, jer ovaj pun mesec aktivira vašu želju za avanturom. Bez obzira da li se udaljite na svoju omiljenu međunarodnu destinaciju ili donesete kulturološke vibracije, živahni vučji mesec vas poziva da napravite praktične planove za ostvarenje svojih uzvišenih snova. Strelčevi koji žele da unaprede svoje veštine takođe mogu završiti sertifikaciju ili diplomirati otprilike u to vreme. Kako ćete podeliti mudrost koju ste stekli?

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Značajne promene su trenutno u igri. Budite nežni prema sebi dok prolazite kroz ove prelaze. Bez obzira da li radite na oslobađanju dugova, dajete prednost dubokom emocionalnom lečenju ili jednostavno ponovo otkrivate ono što vam donosi radost, proslavite svoj napredak od mladog Meseca u Lavu u avgustu 2023. Prihvatanje gde se nalazite u svom procesu umesto da se opirete tome donosi snažne rezultate. Tempirajte se.

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Upijajte dodatnu ljubav koja teče svojim putem. Ovaj požudni pun Mesec se fokusira na vaše najbliže veze, što ga čini odličnim vremenom za planiranje seksi sastanka sa svojim partnerom ili organizaciju svečane rođendanske proslave sa bliskim prijateljima. Partnerstva se sada mogu testirati, pa imajte na umu žestoke nesuglasice. Usredsredite se na rešavanje sukoba umesto da se upuštate u nepotrebnu dramu.

Ribe (19. februar - 20. mart)

Osećate se rastrzano? Odvojite trenutak da usporite i usredsredite se tokom vučjeg Meseca. Važno je vreme da se ponovo posvetite zdravim navikama koje podržavaju vaše mentalno, fizičko i emocionalno blagostanje. Ako niste sigurni odakle da počnete, razmislite o pridruživanju grupnom programu za pouzdane resurse i podršku. Obavezno pratite svoje rezultate. Pregledajte svoj napredak tokom mladog Meseca u Lavu u avgustu 2023. godine.

Izvor: 24sedam.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još