Upriličen koktel povodom odlaska Miss Srbije na izbor za Miss Sveta 2024 (FOTO)

Organizacija Miss Srbije na čelu sa Vesnom de Vinčom sinoć je u prestižnom beogradskom restoranu "Dragulj" upriličila svečani koktel povodom odlaska Miss Srbije Anje Radić na zvanični izbor Miss Sveta u Indiju. Događaju su prisustvovale mnogobrojne zvanice, pored medija Anji su sreću poželele poznate ličnosti, prijatelji kompanije, porodice i lepotice iz kompanije Miss Yu.

U svečanom obraćanju Vesna De Vinča je pozdravila sve prisutne i istakla:

- Za 27 godina rada, bavljenja promocijom lepote u svetu, iza mene je veliki broj uspesnih, obrazovanih lepotica, medijskih ličnosti, bankara, inženjera, lekara, glumica, marketing menadžera... Mnoge od njih rade u inostranstvu. Trebao bi mi dva sata da istaknem sve, da mi ne zamere, pomenuću samo neke koje su prve korake javnog nastupa počele kod nas ili su osvojile titulu.

Vesna je pomenula Ivu Milivojević, prvu Miss internet sveta na Miss World takmičenju 2000. godine. Ona je danas uspešan profesor u Americi. Potom se setila i Sanje Papić, druge pratilje na Miss Evrope i treće na Miss Universe. Ona je sada uspešni menadžer u turizmu, za ceo region. Živi i radi na relaciji Maldivi - Srbija. Takođe, de Vinča je pomenula i Katarinu Šišmanović - novinarku i voditeljku, kao i Biljanu Obradović, takođe poznatu novinarku i televizijsku voditeljku. Takođe, Vesna je pomenula i Aleksandru Perović, pevačicu i profesorku. Potom, Teodoru Bjelicu - glumicu, Milicu Tomašević - glumicu, Ninu Seničar - glumicu i voditeljku, Mirku Vasiljević - glumicu i mnoge druge.

- I sami znamo da nema uspeha bez velikog rada i obrazovanja. Sa posebnim respektom ističem da smo unazad 17 godina podelili 426 stipendija sa 4 univerziteta. Od prošle godine sa nama je fakultet za Ekologiju "Futura", koji će devojkama omogućiti školovanje na ovom priznatom i modernom fakultetu budućnosti - zaključila je Vesna.

Propozicije Miss World takmičenja

Vesna De vinča osvrnula se i na propozicije svetskog takmičenja koje su zahtevne i veoma odgovorne.

- Naša takmičarka će se takmičiti u oblasti modelinga, sporta i izdržljivosti, multimedijlanih izazova, u talenatu, head tohead challenge to i u predstavljanju svog humanitarnog projekta i rada u proteklom mandatu. Naša Anja je sve ove kategorije takmičenja pripremila radeći veoma odgovorno na svemu više od godinu dana.

Ostatak večeri bio je jako emotivan, dirljivim rečima Anja se zahvalila Sportskom centru Đoković gde je neko vreme radila kao PR menadžer, zatim "Zepter kompaniji" čije je zaštitno lice bila u 65 zemalja. Sa oduševljenjem je govorila o putovanju na Maldive gde je bila zastitno lice njihovog biznis sajma.

Radićeva je ukratko predstavila svoj humanitarni projekat pod nazivom "Lepota je svuda oko nas", koji ima za cilj da kroz rad sa decom uzrasta od 7 do 14 godina istakne sve one vrednosti kao što su drugarstvo, poštovanje, tolerancija, podrška i pomoć, odnos prema učitelju, porodici, prirodi, i time bes, bahatost i nasilje zameniti mnogo lepšim stvarima koje treba razvijati i negovati, jer lepota je svuda oko nas. Veliku podršku projektu dalo je i Ministarstvo prosvete i obrazovanja.

- U "talentu" ću se predstaviti plesom uz numeru "Đelem, đelem". Svečanu haljinu za finalno veče za mene radi naša draga dizajnerka Marija Šabić. A za predstavljanje u nacionalnom kostimu nosiću posebnu haljinu koje je radilo udruženje "Dve moje zlatne ruke", na čelu sa Dragicom Pejović. Haljina je replika srednjovekovne vladarske odeće, a kruna koja ide uz haljinu je replika krune kraljce Simonide. Spremna sam, vaša podrška mi znači. Ja ću dati sve od sebe - rekla je Anja.

Emotivnu podršku i lepe želje uputile su joj koleginice iz kompanije. O Anji su govorile i poželele joj sreću i uspeh njene koleginice - lepotice Andrijana Savić, Anastasija Murić, Nađa Kljajić, Venera Stanisavljević i Sara Avramović.

Događaj je uveličala mlada operska diva Nevena Đoković. Pored "Prestiž benda" Anji u čast pevali su i Maja Nikolić, Milan Miletić, Žarko Mađić i glumac Milan Bosiljčić.

Među uglednim zvanicama i prijateljima kompanije iz zemlje i inostranstva bile su i novinarke Andrijana Čortan i Snežana Dakić, Dejan Milićević - modni fotograf i Mikan Kozomora - voditelj i pevač.

Posebno iznenađenje i eksluzivna vest za sve bila je informacija da je Anja Radić započela glumačku karijeru. Naime, Anja je igrala u nekoliko epizoda serije "Zakopane tajne", gde će svi imati priliku da je gledaju na TV Pink u novoj sezoni.

- To je bila moja velika želja, a ako kompetenti smatraju da imam talenat, ja sam spremna da se edukujem i radim na usavršavanju svog znanja za ovaj poziv.

Glumci Jovana Radosavljević, Tanja Pavlović i Stefan Radonjić imali su samo reči hvale za saradnju sa Anjom tokom snimanja serije. Kako kažu, pored njene nesvakidašnje lepote, Anja je plenila pre svega dobrotom, strpljenjem i odgovornošću u odnosu prema glumačkom zadatku. Takođe, bili su prijatno iznenađeni talentom koji poseduje.

Da li će Anja Radić poput turskih, meksičkih i španskih zvaničnih lepotica nakon povratka sa Miss World započeti glumačko poglavlje, vreme će pokazati.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić i Stanko Đalić Cane

Pogledajte još