BITI MAJKA JE PRIVILEGIJA KOJU OZBILJNO SHVATAM: Anđelka Stević Žugić progovorila o odrastanju ćerke Čarne

Iako je nedavno Anđelka Stević Žugić dobila drugo dete, glumica nije pravila pauzu u svojoj profesionalnoj karijeri.

Trenutno Anđelku gledamo u četvtom ciklusu komedije "Radio Mileva" na RTS 1, ali i u drugoj sezoni serije "Azbuka našeg života" Jelena Bajić Jočić na Prvoj.

Sunčica, koju tumačite u seriji "Azbuka našeg života", je optimistična osoba koja u svakom problemu vidi vedriju stranu života. Koliko je Sunčica slična Anđelki privatno?

- Što se toga tiče jako smo slične. Ja se samo trudim da moja pozitiva bude malo manje napadna, tj. da ostavim prostora ovom preko puta da bude ipak u skladu sa svojim tempom. Ali u svemu uvek tražim vedriju stranu baš kao i Sunčica. To mi je neki automatski mehanizam, a kako se razvio - pitaj Boga.

Sunčica, Vesna (Aleksandra Janković) i Lidija (Anastasia Anja Mandić) su tri drugarice koje se drže zajedno i u dobru i u zlu. Koliko je u današnjem vremenu takvo drugarstvo retkost?

- Verujem da postoji, tj. znam, ako ću suditi prema sebi i svojim prijateljima. Možda bi ga bilo još više ako bismo umesto loših primera na naslovnice stavljali dobre primere, iz bilo koje oblasti. Mora se raditi na podizanju svesti o pravim vrednostima, a pravo prijateljstvo je među najvećima.

I u "Azbuci našeg života", kao i u seriji "Žene sa Dedinja", akcenat je stavljen na prijateljstvu. Koliko svakom pojadincu ona znače ?

- Prija mi samoća, ali i tada jedva čekam da se sa mojima nađem, da sa njima podelim spoznaje koje mi je samovanje donelo. Tako da ne znam da li sam prava osoba za ovo pitanje. Što se mene tiče, meni prijatelji znače isto koliko i porodica. Nekolicina njih, naravno.

Trenutno vas gledamo i u komediji "Radio Mileva", gde igrate frizerku Jecu. Čini se da se današnja komedija ne može zamislite bez vašeg prisustva u ekipi. Izgleda da ste talični svim serijama koje neguju žanr komedije?

- Uh, kakav kompliment. Hvala najlepše. Ipak, ne mislim da jedan glumac donosi toliku taliju. Verujem u dobar scenario i tačnu podelu. To je kombinacija koja dovodi do srca gledalaca. Isto tako verujem da je nemoguće dobro uraditi posao, u koji ne verujem.

Vaš izlet u triler "Jedini izlaz" je urodio plodom. Da li ćemo imati priliku da vaš ponovo gledamo u glavnoj ulozi i to u nekom kriminalističkom žanru?

- Volim poslovne izazove, tj. izmeštanje iz zone konfora. Radujem se novim zadacima, izazovima. Često kada gledamo neki film ili seriju porodično, sin mi kaže kako bi bilo dobro da odigram neku ulogu Džilijan Anderson... Eto, to možda priželjkujem.

Nedavno ste dobili drugo dete. Koliko vam se život promenio dolaskom novog člana porodice, Čarne, i ima li razlike onda kada ste prvi put postali Jakšina mama i sada?

- Jednako je prelepo i izazovno. Ali kad se nasmeju ili pruže ruke ka vama, sve postaje čarobno. Biti mama je ipak privilegija koju jako ozbiljno shvatam.

Koliko sada imate vremena za nove projekte - serije, filmove, emisije, kvizove? Pripremate li nešto novo?

- Uz podršku kod kuće, za sve se ima vremena. Radim koliko mi prija. Počela sam sa pripremama drugog dela monodrame "Šta me opet snađe". Uzbuđena sam zbog toga, pomalo uplašena i mnogo radosna...

U poslednje vreme izbegavate medije, što nije svojstveno vama. Da li će se nešto promeniti, po tom pitanju?

- Ne izbegavam nikoga, samo zaista mislim da nikoga ne zanima šta sam jela, gde sam sela, da li sam pogrešno zakopčala dugme i tome slično. Kada budem imala šta da kažem, u domenu posla kojim se bavim i zbog čega sam i javno eksponirana - eto mene. Uostalom, zar se nisam vama odazvala "na keca"? Dakle, malo je i do toga kome se odazivaš i zašto. "Azbuka našeg života 2" je projekat u kome sam jako uživala radeći, sada sa nestrpljenjen čekam epizode da vidim šta smo uradili i vrlo rado učestvujem u aktivnostima koje se tiču mog posla.

Izvor: Blic.rs
Foto: andjelkap/Instagram

Pogledajte još