PET SIGURNIH: Koji znaci vam poručuju da treba da raskinete?

Svaki par, bez obzira kako izgleda, prolazi kroz uspone i padove u vezi.

Razumeti razlike između uspona i padova u zdravoj vezi i znakova da je vreme za raskid nije uvek lako. Međutim, postoje određeni znaci koji deluju kao "crvene zastavice" i ukazuju na to da treba da raskinete. Ako vam nešto od sledećeg zvuči previše poznato, možda je vreme da ozbiljno razmislite da li je vredno ostati u vezi koja vas ne čini srećnim.

Borite se bez prestanka

Iako su svađe neizbežan deo veze, ne bi trebalo da se osećate kao da uvek čekate sledeću eksploziju. Nerazrešeni sukobi koji vremenom postaju ponižavajući mogu ozbiljno uticati na vaše emocionalno blagostanje. Zapitajte se da li oboje pronalazite novi razlog za svađu svaki dan. Ako je odgovor da, možda je vreme da se raziđete.

Stalno raskidate i mirite se

Verovatno svi poznajete neki par koji je zajedno "od postanka sveta", dok raskidaju i mire se milion puta. Pitaćete se zašto su ostali zajedno. Ovakvo jo-jo ponašanje može izgledati zabavno u mlađim godinama, ali nije tako primamljivo u odraslom dobu. U redu je otići kada se suočite sa velikim izazovom. Ali ako stalno raskidate i ponovo se okupljate, verovatno je da niko od vas neće prepoznati osnovne razloge zašto raskid uvek dolazi kao rešenje.

Doživljavate fizičko ili emocionalno zlostavljanje

Svaki oblik zlostavljanja je jasan znak da je veza postala toksična i da treba da raskinete. Nije u redu da vas bilo ko napada, plaši, kontroliše ili izoluje. Iako je lakše prepoznati fizičko zlostavljanje, može biti teže prepoznati mentalno i emocionalno zlostavljanje. Zapamtite da zaslužujete da se prema vama postupa sa pažnjom, ljubavlju i poštovanjem.

Ne ispunjavate svoje potrebe

Deo zdrave veze je dvosmerna, dobra komunikacija. Kada su linije komunikacije blokirane, možete početi da se osećate anksiozno, čak i ogorčeno. Nešto nije u redu ako stalno tražite naklonost bilo gde osim u vašoj vezi ili ako sanjate o značajnijoj i ispunjenijoj vezi.

Stalno razmišljate o raskidu

Normalno je pitati se da li je moguće ostati "zauvek zajedno". Međutim, ono što bi trebalo da vas zabrine je to što često razmišljate o raskidu. Biti sa nekim ne bi trebalo da bude stalna borba u nadi da će se stvari promeniti.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još