UKLJUČITE IH U SVOJU DNEVNU RUTINU: Kojih šest malih stvari rade srećni parovi?

Postoji šest malih stvari koje rade srećni parovi, a možete ih lako uključiti u svoju postojeću dnevnu rutinu.

Kada je reč o uspešnoj vezi, ne moraju svi gestovi da budu grandiozni. Prema rečima psihoterapeutkinje Kristine Viro, neke stvari mogu da izgledaju male, ali zapravo imaju ogroman uticaj na vezu. Tačnije, ona kaže da postoji šest malih stvari koje rade srećni parovi. Ono što je sjajno kod ovih radnji je to što ih možete lako uklopiti u svoju postojeću dnevnu rutinu.

Stvarajte male trenutke povezanosti: U TikTok videu na svom profilu, Viro kaže da je prva mala stvar koju srećni parovi rade stvaranje mikrotrenutaka povezanosti. Kao što pojam "mikro" sugeriše, ovo su male stvari koje podstiču pozitivan osećaj kod vašeg partnera.

- Ovo može biti da jedno drugome date poljubac za dobro jutro ili da se zagrlite pre nego što druga osoba ode na posao - kaže Viro. Iako se te radnje mogu činiti nevažnima, ako ih vi aktivno činite to znači da razmišljate o drugoj osobi.

Pitajte jedno drugo kako je prošao dan

- Zaista je lako zaboraviti da pitate jedno drugo o vašem danu kada se izgubite u užurbanosti života - objašnjava Viro.

Dakle, svesni napor da pitate kako je vaš partner proveo dan može mnogo značiti. To može biti zajedničko sedenje za stolom i razgovor o dnevnim događajima ili čak telefonski poziv kada ste zaglavljeni u saobraćaju na putu do kuće. Ako ne živite sa partnerom, ovo je sjajan način da ga upoznate sa stvarima koje mu nedostaju kada niste zajedno.

Budite pažljiv slušalac

Biti pažljiv slušalac sledeća stvar na ovoj listi, a ide ruku pod ruku sa pitanjem partnera o njegovom danu. Kada razgovaraju s vama, bilo da je reč o nečemu velikom ili malom, posvetite svom partneru pažnju, postavljajte pitanja i nemojte biti na telefonu dok razgovarate s njim. Aktivno slušanje takođe uključuje prepoznavanje osećanja kada su loše raspoloženi ili pokazivanje iskrenog interesa za ono što govore.

Darujte pažnju jedno drugom:

Prema Viri, srećni parovi daruju jedno drugom pažnju ispunjenu ljubavlju i fizičkim dodirima van spavaće sobe.

- Stvari poput držanja za ruke ili igranja kosom laki su načini izražavanja ljubavi - kaže ona.

Fizički dodir je čest jezik ljubavi, a čak i najmanji dodiri mogu imati veliki uticaj. Oni takođe mogu preneti poruku da vas vaš partner neprestano privlači, a ne samo tokom intimnih trenutaka.

Pokažite zahvalnost

Viro napominje da izražavanje zahvalnosti partneru za stvari kao što su pranje posuđa ili vožnja dece iz škole može mnogo pomoći. Mnogi ljudi smatraju da se takve stvari podrazumevaju ili da njihov partner ne zaslužuje posebnu zahvalnost za redovne zadatke. Međutim, izražavanje zahvalnosti ide iznad toga.

Viro kaže:

- Radi se samo o stvaranju odnosa ispunjenog ljubavlju u vašem domu.

Činite pažljive stvari iz velikodušnosti

Činiti pažljive stvari za svog partnera iz velikodušnosti znači mnogo više nego činiti ih jer osećate da morate.

- Donesite svom partneru šoljicu kafe ujutro ili mu ostavite malu ljubavnu poruku - kaže Viro.

Izvor: Večernji.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još