SUBLIMACIJA SVIH 12 ZNAKOVA: Kakve su zapravo osobe rođene u znaku Riba?

Ribe - osobe rođene u periodu između 19. februara i 20. marta

Opšte karakteristike

Ljude rođene pod sazvežđem Riba je teško razumeti u potpunosti. Oni predstavljaju dve vrlo odvojene prirode, borbu duhovne duše unutar fizičkog tela. Ribe su sublimacija svih dvanaest znakova i sa lakoćom se prilagođavaju svojoj okolini. Oni nisu inicijatori, njih motivišu okolnosti i događaji, ali su svakako velikodušni, sa istančanim osećajem empatije. Popularni zbog svog simpatičnog načina ophođenja, Ribe su kao ogledalo, u kojem drugi ljudi mogu da se ogledaju. Zbog svoje duple prirode predstavljaju realnost i nerealnost, svesno i nesvesno, napred i nazad. Poseduju neobičan osećaj za percepciju, tačno znaju šta je nekom potrebno i upravo to mu i pružaju. Imaju tendenciju fokusiranja na probleme drugih osoba, radije nego na sopstvene.

Ribe su "kameleoni" Zodijaka, koji se sa lakoćom transformišu od zlatne ribice od ajkule. Veoma malo toga može ih izazvati da reaguju burno ili da urade nešto bezobzirno, ali kada su izazvane, sasuće bujicu sarkastičnih reči, doduše, pažljivo odabranih. Poseduju sposobnost da plivaju od vrha do dna i obrnuto, stalno u krug, dok u potpunosti ne savladaju svoje ciljeve. Izbor je na njima kojim smerom će plivati, uzvodno ili nizvodno. Kao prijatelji su lojalni i velikodušni, uvek spremni da pruže pomoć. Riblje oko vidi ono što drugi ne vide, jer imaju širok ugao gledanja, koji upotpunjuje sliku, a savet dobijen od njih ima terapeutsko dejstvo. Zbog svoje sanjalačke prirode, najfinije unutrašnje osećanje kao što je ljubav oni doživljavaju veoma intezivno. U kojoj meri će iskazati svoja osećanja umnogome zavisi od uticaja sredine, odnosno, osoba pored njih. Podložni su uticaju Meseca i raspoloženja im se menjaju svakodnevno, poput plime i oseke, naročito za vreme punog i mladog Meseca.

Za život u svetu fantazija, o kakvom muškarac Riba sanja, potreban je stabilan oslonac, pre svega, emocionalni. Dok ne nađu sigurnu luku, prepuštaju se morskim strujama, maštajući o devojci svojih snova, koja mora biti dovoljno praktična da njegove snove pretvori u javu.

Žene rođene u znaku Riba su toliko ljupke i šarmantne da će sve svoje nedostatke vešto prikriti i svoje tajne sačuvati. Lakoverne prirode, maštaju o muškarcu koji će ih zaštititi i brinuti o njima.

Ribe nisu praktični ljudi, ali originalni i promenljivi svakako jesu. Stalno su u potrazi za karijerom u koju će sebe uložiti u potpunosti. A onda, kada pronađu svoj pravac, postižu neverovatna dela. Ne osećaju se dobro u kontrolisanom okruženju i generalno se bune oko konvencija. Najbolje će se pokazati u okolini u kojoj mogu ostvariti svoju imaginaciju i intuitivnu prirodu. Svestrani i prijemčivi, lako pronalaze nove ideje i okolnosti. Kreativnu nadarenost pokazuju kroz muziku, književnost, dramu i umetnost. Njihovi intuitivni i duhovni kvaliteti mogu ih odvesti u religiju.

Ribama najviše odgovaraju discipline koje uključuju vodu, kao što su plivanje, jedrenje, pecanje, surfovanje, skijanje ili ronjenje, a zbog izuzetne mobilnosti mogu se izdvajati u aktivnostima koje zahtevaju brzinu, poput trčanja, fudbala, itd. Imaju sklonost gojaznosti, zbog zadržavanja vode u organizmu. Potrebno im je da konzumiraju sto više barenog povrća, žitarica i voća, a da izbegavaju masnu hranu, kvasac i so.

Od emotivnog stanja im zavisi fizičko. Imaju tendenciju da zamišljaju zdravstveni problem većim nego što zaista jeste. Zbog usporenog varenja, metabolizam taloži višak vode i može se manifestovati kao sluz, cista, tumor ili otok. Potrebno je ubrzati metabolizam, smanjiti unos tečnosti i povećati fizičku aktivnost. Čuvati se ekstremne toplote i izlaganja dodatnom naporu po toplom vremenu.

Deo tela kojim vlada znak: Stopala
Izgled: vodnjikave oči, podočnjaci, osetljiva koža
Najveće vrednosti: receptivan, prilagodnjiv, ideolog
Zdravlje: nemirni nervi, najbitnije je da nauči vladati sobom

Mitologija

Sazvežđe Riba (lat. Pisces), čija je vladajuća planeta Neptun (lat. Posejdon), predstavlja grčki mit o boginji ljubavi Afroditi i njenom sinu Erosu (lat. Amor, Cupido), kojima se, dok su uživali na obali reke Eufrat, iznenada pojavilo pred očima čudovište Tifon.

Po legendi, to je bilo najveće čudovište koje je ikada postojalo. Bilo je toliko veliko, da je svojim krilima zaklanjalo Sunce. Da bi se sakrili, Afrodita i Eros su skočili u reku i prerušili se u ribe. Zevs je u spomen na ovaj događaj postavio likove dve ribe na nebo, u čast Olimpijaca, boginje ljubavi Afrodite i njenog sina Erosa.

Izvor: Astrosav.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još