Laka na Eurosongu umesto u fudbalu

Bosnu i Hercegovinu će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati ekstravagantni rok muzičar Elvir Laković Laka, s pesmom "Pokušaj". Numera počinje laganim ritmom, a onda se nastavlja u žestokom tempu. Portal Nadlanu.com sreo ga je na koncertu "Sve zvezde Evrovizije", kada nam je otkrio zašto je, umesto u fudbalske, otišao u muzičke vode.

- Dugo sam igrao fudbal, a onda sam počeo da sviruckam gitaru i na kraju ispade da pevam. Prva pesma koju sam naučio bila je od "Idola" - "Plamene zore", a kasnije sam počeo da slušam EKV i "Disciplinu kičme". Svidelo mi se kako sve to funkcioniše, pa sam batalio fudbal. U muzici mi se pridružila i sestra Mirela, jer smo zajedno nasledili talenat od mame, i to da se kreveljimo i plešemo kao lutke.

Koji su tvoji idoli?

- EKV mi je definitivno broj jedan, pa tek onda Bjork. Ja sam nastao na muzici "Discipline", tj. te poznate beogradske škole. Od dobrih pevača, sada je jedino ostao Rambo Amadeus, a sve ostalo otišlo je u turbo folk.

Očekivanja…

- Redovno pratim kladionice, i sada smo na sedmom mestu, mada ja očekujem da budem na trećem ili drugom. Da ne budem sad pretenciozan i ne kažem da, u stvari, očekujem prvo mesto, baš kao i svi.

Od koga očekuješ maksimalnih 12 poena?

- Da budem iskren, od Engleske, zato što je moja pesma pravi britanski pop. Mada se uglavnom zna kako se glasa. Komšije daju komšijama bodove. Nas bar iz eks-YU ima dosta, pa ako razmenimo te bodove, svi ćemo biti u vrhu.

Evo kako Laka zvuči:

Ima li vremena za druženje?

- Pa nema se baš vremena. Po ceo dan smo na konferencijama i probama, a uveče posećujemo partije drugih zemalja. Jedino tad malo popričamo sa drugim učesnicima i to je to. Kad smo stigli u Beograd, imalo smo vremena toliko da prošetamo.

Šta posle Evrovizije?

- Ništa, kao i svi, vraćamo se kući i nastavljamo promociju novog albuma. Evo i sada, dok se pripremamo za prvo polufinale, mi održavamo promocije. Imali smo promociju u beogradskom klubu "Danguba", a idemo i u Novi Sad. Posle ćemo ići po drugim gradovima Srbije i živećemo kao i do sada.

Ko po vama pobeđuje?

- Iako svi bruje da je Rus Dima Bilan favorit, ja mislim da nije. Oni samo imaju dosta zemalja u svom okruženju koje će glasati za njega, pa jedino tako može da pobedi. Inače, moji favoriti su Francuska i Belgija.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još