PRINCEZA OD VELSA SE ZAIGRALA U FOTOŠOPU: Nakon skandala koji je izazvala nova porodična fotografija, oglasila se Kejt Midlton

Skandal oko najnovije objavljene fotografije Kejt Midlton s decom, povodom Dana majki, prisilio je princezu od Velsa da ipak reaguje i na neki način svojom izjavom „umiri javnost“.

Kejt Midlton je priznala da se „poigrala“ s portretom na kom pozira sa svoje troje dece za Dan majki te da se izvinjava „zbog svega što je porodična fotografija izazvala“. To je njena reakcija nakon što je sliku iz svoje ponude uklonilo šest uglednih foto agencija, tvrdeći da je ista digitalno manipulisana.

Nakon što se Kensingtonska palata našla pod pritiskom da je objavljena fotografija manipulisana, princeza od Velsa oglasila se na službenom Instagram profilu nje i njenog supruga, princa Vilijama, u kom se izvinila zbog svega.

- Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem s obradom fotografija. Želim da se izvinim zbog bilo kakve zabune koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji slave proveli lep i srećan Dan majki. K - napisala je Kejt Midlton i potpisala se samo prvim slovom svog imena Ketrin.

Podsetimo, četiri velike novinske agencije – Associated Press, Getty Images, Reuters i AFP – povukle su fotografiju iz svoje arhive zbog zabrinutosti da je njome manipulisala Kensingtonska palata.

AP je izdao obaveštenje o ukidanju za klijente, obraćajući se onima koji koriste njihovu uslugu da se pri „pažljivijem pregledu čini da je izvor manipulisao slikom“. Reuters je rekao da briše sliku nakon što su je analizirali. Do nedelje uveče po britanskom vremenu Kensingtonska palata ovaj nesvakidašnji slučaj nije komentarisala.

Princ i princeza od Velsa objavili su fotografiju u nedelju, poželevši pratiocima srećan Dan majki. Navodno ju je snimio princ Vilijam ove godine, tako barem stoji pored slike koju su objavili na svojim društvenim mrežama. Prikazuje Kejt (42) kako se smeši okružena prinčevima Džordžom i Luisom i princezom Šarlot.

Foto: princeandprincessofwales/Instagram

Izvor: City Magazine
Foto: princeandprincessofwales/Instagram

Pogledajte još