PEVAČICA PAMETNO ULAŽE: Katarina Grujić otvara vinariju u rodnom gradu svoje majke

Katarina Grujić pokreće novi biznis. Pevačica otvara vinariju u rodnom gradu svoje majke, Trsteniku.

Želja da se bavi proizvodnjom kvalitetnog vina, kao i izvozom, u njoj, kako kaže, tinja odavno, a uslovi za ovaj poduhvat stekli su se tek sada.

- Moja mama je iz Trstenika, a svi znamo da je taj kraj najpoznatiji po vinogradarstvu. Zemljište je bogato krečnjakom kao i samo podneblje, strujanje vetrova posebno pospešuje rod, a ima i više sunčanih dana. Ipak, vlažnost i sama struktura zemljišta najbitniji su za dobro vino, a ako nema dobroga grožđa, nema ni dobrog vina - rekla je Kaća.

Pevačica ima dobru polaznu osnovu, jer njena majka u Trsteniku već ima porodičnu kuću, kao i imanje, na kojem će pevačica otpočeti zasad.

- Mnogo bih volela da se time bavim u budućnosti. Za početak neće biti ogromnih plantaža i megalomanske proizvodnje, ali ako Bog da, jednog dana, zašto da ne. Okupiću najbolje tehnologe, enologe, somelijere iz cele zemlje, a u tome će mi pomoći i cela moja porodica - rekla je Grujićeva, koja dodaje da se mora misliti o budućnosti i pametno ulagati novac:

- Kada sam operisala glasne žice i izgubila glas na devet meseci, imala sam strah da više nikada neću progovoriti, a kamoli pevati. Srećom, vratio se, ali sam tada shvatila da preko noći možete ostati bez glavnog oruđa za rad. Markova karijera profesionalnog fudbalera, takođe, ima rok trajanja, a budući da želimo bar troje dece i lep život, moramo imati "bek-ap" varijantu. Mislim da je vinarija nešto u čemu ćemo se porodično pronaći, a u uspeh nemam nikakvu sumnju.

Pevačica je do tančina razradila plan, a smislila je i ime za vino koje će proizvoditi.

- Crveno vino ću nazvati po mom tati "Crni Gruja", a za roze još nisam smislila ime. Imaću velike plantaže voća, kuću sa imanjem, bazenom i ako Bog da, troje dece koje će tu trčkarati - rekla je folkerka.

Katarina i njena rođena sestra Bojana i u rodnom gradu svog oca, Kolašinu, pokrenule su porodični biznis prošle godine. Krenule su od jedne planinske kuće za izdavanje, a onda su se proširile i sazidale čitav kompleks. Drvene planinske kuće u ovom etno-selu razlikuju se od ostalih i po tome što imaju saunu, džakuzi...

Izvor: Informer.rs
Foto: katarinagrujic.doll/Instagram

Pogledajte još