NAKON DUGE BOLESTI: Preminuo modni dizajner Roberto Kavali

Italijanski modni dizajner Roberto Кavali preminuo je u petak u 84. godini, javili su italijanski mediji.

Italijanska novinska agencija ANSA prenosi je da je dizajner preminuo u svojoj kući u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Vest o smrti potvrđena je i na zvaničnom Instagram profilu kompanije "Roberto Cavalli", od strane direktora.

- Dragi Roberto, možda više nisi fizički ovde sa nama, ali znam da ću uvek osećati tvoj duh uz sebe. Najveća mi je čast u karijeri raditi sa vašim nasleđem i stvarati za brend koji si osnovao sa takvom vizijom i stilom. Počivaj u miru, nedostajaćeš i toliko će te voleti da će tvoje ime i dalje nastaviti da živi i biti svetionik inspiracije za druge, a posebno za mene - napisao je Fausto Puljizi, kreativni direktor "Roberto Cavalli" kompanije od oktobra 2020.

Izvršni direktor Serđo Azolari je dodao:

- Кompanija "Roberto Cavalli" izražava saučešće zbog gubitka porodice gospodina Kavalija. Njegovo nasleđe ostaje stalni izvor inspiracije.

Popularnost je stekao 1970-ih, radeći zvezdama kao što su Sofija Loren i Brižit Bardo, a decenijama kasnije njegov stil poštovale su generacije poznatih ličnosti, od Кim Кardašijan do Dženifer Lopez.

Rođen 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, Кavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i farmerki.

Izvor: N1
Foto: robertocavalli/Instagram

Pogledajte još