SRBIJA ZAVRŠILA TAKMIČENJE NA 17. MESTU: Švajcarska odnela pobedu na 68. "Pesmi Evrovizije" (VIDEO)

U Malmeu je večeras održano veliko finale 68. "Pesme Evrovizije". Gledaoci širom Evrope imali su priliku da vide nastupe 25 država, a Teya Dora sa pesmom "Ramonda" branila je boje Srbije.

Samo nekoliko sati pre finala, Holandija je diskvalifikovana sa takmičenja. Kako su naveli švedski i holandski mediji, protiv predstavnika Holandije, Joosta Klajna, vodi se istraga zbog incidenta u koji je uključena jedna od radnica televizijske producentske ekipe.

Nakon svih kompozicija, održano je glasanje. Voditeljke su saopštile rezultate glasova žirija i publike.

Nakon rezultata glasova žirija, na prvom mestu bila je Švajcarska, na drugom Francuska, na trećem Hrvatska, na četvrtom Italija i na petom Ukrajina.

Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Nakon što su dodati i glasovi publike, na prvom mestu i dalje je bila Švajcarska, koju je predstavljao Nemo sa pesmom "The Code". Time je Švajcarska odnela pobedu na ovogodišnjoj "Pesmi Evrovizije".

Nakon pobednika Švajcarske, na drugom mestu nalazi se Hrvatska, na trećem Ukrajina, na četvrtom Francuska i na petom Izrael.

Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Srpska predstavnica Teya Dora osvojila je 17. mesto.

U toku večeri imali smo priliku da vidimo čak 25 nastupa iz isto toliko država, dok je još 12 zemalja imalo priliku da glasa. Tih 12 zemalja su one koje iz oba polufinala "Pesme Evrovizije" nisu prošle dalje, ali su, kako je bio slučaj i prethodnih godina, mogle da glasaju u finalu.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još