Plesna ekipa "Izraz" predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju "World of Dance"

Plesna ekipa "Izraz", iz Beograda, kvalifikovala se za najveće svetsko takmičenje u uličnim plesnim stilovima "World of Dance" koje se održava 27. jula 2024. u Los Anđelesu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

ŠTA JE TO WORLD OF DANCE?

World of dance ("WOD") je san svakog plesača, i najveće koreografsko takmičenje na svetu.

"WOD" okuplja ekipe iz celog sveta koje predstavljaju svoje države i bore se za titulu svetskog prvaka u STREET DANCE-u.

"WOD, 2023"

KAKO SE "IZRAZ" KVALIFIKOVAO ZA "WOD, 2024"?

Nacionalna takmičenja širom sveta se tokom godine organizuju, gde se najbolji tim kvalifikuje za svetsko prvenstvo "WOD".

U decembru je prvi put u Srbiji, u Beogradu, organizovano "World of Dance - Serbia 2023", takmičenje gde je plesna ekipa "Izraz" osvojila prvo mesto u seniorima i time prošla dalje da reprezentuje Srbiju na svetskom finalu 27. jula 2024. godine u Los Anđelesu.

Foto: Promo

 
Tako će se Srbija prvi put ikada predstavljati na "World of Dance" manifestaciji, pored više od 40 zemalja iz celog sveta.

Link - Najava na oficijalnom sajtu "WOD, 2024": https://www.worldofdance.com/post/izraz-conquering-the-world-of-dance-serbia

Video nastup plesne škole "Izraz" - "WOD – Serbia, 2023":

Ulični plesni stilovi nažalost u Srbiji nemaju svoje zvanične federacije, pa su članovi plesne grupe "Izraz" prinuđeni da sami obezbeđuju sredstva za putovanje i smeštaj, koji su im potrebni za odlazak na svetsko prvenstvo u SAD.

Njima je čast da predstavljaju svoju zemlju i intenzivno treniraju u nadi da će osvojiti visoka mesta.

Zbog toga što sami finansiraju svoje pripreme, kao i putovanje, pokrenuli su video apel na svom Instagram profilu, koji je postao viralan sa skoro pola miliona pregleda.

Link: Apel za podršku ekipi "Izraz": https://www.instagram.com/izraz.official?igsh=MXMyODhzNjhjazljcg%3D%3D&utm_source=qr

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još