Festival "Banja 2008"

U Vrnjačkoj Banji treću godinu zaredom -  trodnevni festival pop muzike "Banja 2008". U revijalnom delu prve večeri mini koncert održala je svetski poznata muzička zvezda Boni Tajler, dok su se u takmičarskom delu 18 neafirmisanih pevača borili za ulazak u finale. 

Početak festivala označio je spektakularni petominutni vatromet, na glavnom Trgu Promenada. Na velelepnoj bini smenjivali su se "Novi glasovi", kako bi ostavili što bolji utisak, a samo sedam se plasiralo u finale. Bilo je treme, vežbalo se u bekstejdžu i igranje i pevanje, mnogi su sa sobom poveli i članove porodice, sevali su blicevi. Trebalo je zabeležiti prvi javni nastup. 

Bina je smeštena na sredini šetališta, a okolo -  pravi haos. Kao i obično, svi su se gurali da budu što bliže bini, bake i deke su poneli stoličice, a bilo je i onih koji su mesto pronašli na okolnom brdašcetu. 

U crnim pantalonama i majici golih ramena, u pratnji gitariste, nastupila je velška pop pevačica Boni Tajler. Prepoznatljiva po promuklom, ali moćnom glasu i svetskim hitovima "Holding Out for a Hero" i "Total Eclipse of the Heart" iz 1980-ih, na muzičkoj sceni se pojavila sa 17 godina. Ova sjajna dama zasenila je sve prisutne 45-minutnim nastupom, ali i činjenicom da je prodala 60 miliona primeraka ploča. Boni je punih sedam godina pevala po klubovima, dok je tek 1976. godine objavila prvi album. 

(old_image)- Prvi put sam u Vrnjačkoj Banji i mnogo mi se dopada, jer ima mnogo zelenila, a i dobar donji veš, već sam ga kupila. O lepoti vaših muškaraca ne smem da pričam, jer mi je tu muž - našalila se vidno raspoložena Boni, koja je Srbe okarakterisala kao prilagodljive, baš kao što su njenio Velšani. 

Kada je sišla sa bine, ni sama nije mogla da veruje koliko je klinaca čekalo za autogram i samo jednu zajedničku fotografiju. 

Tačno u ponoć, počela je prava rok žurka, gde su nastupili Ivana i "Negativ", grupa "Strip" s prijateljima, Ana Stanić i, na kraju, kao šlag na torti, pojavio se bivši učesnik "Velikog brata" Ðorđe Miljenović, alijas Skaj Vikler. Za člana grupe "Bad Copy" vladalo je najveće interesovanje, a omladina koja je željno čekala njegov nastup, baš se načekala. Vikler se na bini pojavio četiri sata posle ponoći.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još