EFEKTNO I MOĆNO: Komadi nameštaja koji će uneti eleganciju u svaki prostor

Pođite u lov na komade nameštaja koji su dovoljno efektni, neobični ili jednostavni da deluju kao da koštaju pravo malo bogatstvo. Zavisi od uređenja vašeg enterijera, to mogu biti različiti komadi, a mi vam donosimo predloge za one kojima ćete nepogrešivo uspeti da vaš prostor ostavi utisak kojem težite.

Polica za knjige će prostoriji dati prefinjenu notu

Ako vam je potreban nameštaj koji će ostaviti utisak dobrog ukusa, ali i nepogrešive elegancije, odlučite se za asimetričnu policu za knjige.

Neobičan oblik, moćne linije ili masivni materijal učiniće da vaš prostor dobije saasvim drugu dimenziju. Naravno, potrudite se da kolorit i stil budu uklopljeni u ostatak enterijera ili da bar smelo odskaču taman u granicama dobrog ukusa.

Masivno drvo ili njegova imitacija, betonski izgled ili neki drugi materijal koji će vam se dopasti mogu se odlično uklopiti u ovu priču. Važno je da polica bude neobična, ali bez suvišnih detalja. Jednostavnost u svoj svojoj lepoti može biti izražena upravo kroz asimetrične linije ili pun, bogat materijal koji će učiniti da sve u vašem prostoru deluje skupo.

Stilski kauč u smeloj boji

Ništa neće uneti dašak svežine u vaš dom kao smela boja jednog od centralnog komada nameštaja. Jednostavan, stilski dvosed ili trosed kao glavno mesto za sedenje može podići dizajn cele dnevne sobe na viši nivo.

Birajte materijale koji odaju utisak luksuza, poput kože ili kvalitetnog tapacirunga. Tanke nožice i nedostatak suvišnih detalja dozvoliće da sva pažnja bude usmerena upravo na ovaj komad koji će postati omiljeno mesto za sedenje, kako ukućanima, tako i gostima

Ovo je odličan izbor i za čekaonice, gde će dobra igra boja ostaviti utisak opuštene, a ipak elegantne atmosfere u kojoj će se klijenti i partneri osećati prijatno.

Savršeno uklopljena lampa biće pravi pogodak

Retko šta može ambijent učiniti tako prijatnim kao odgovarajuće osvetlenje. Izbor prave lampe može učiniti da ceo prostor izgleda luksuznije i skuplje, i to samo njenim postavljanjem na pravo mesto.

Za efektan izgled, odaberite visoku lampu, sa mesinganim postoljem koje pleni svojom jednostavnom elegancijom. Bonus je što možete ugasiti glavno svetlo i uživati u blažem osvetljenju. Idealno bi bilo da lampa ima opciju podešavanja intenziteta svetlosti kako biste mogli nivo osvetljenja da prilagodite svakoj prilici.

Ukoliko živite u manjem prostoru praktičnije bi bilo da postavite zidne lampe. Možete da ih postavite na zidove u dnevnom boravku i hodniku ili da ih iskombinujete sa manjom stonom lampom koja će biti

Uskladite izbor lampe sa vašim enterijerom i bojama koje preovlađuju. Ukoliko su to bela, siva i slično, odaberite lampu sa postoljem i detaljima u srebrnoj  boji, dok se uz topline tonove preporučuje elegantna zlatna boja koja će upotpuniti čitav utisak. Ako je prostor manji

Klub sto za moćan utisak

U modernim domovima klub sto često zauzima centralno mesto u dnevnom boravku. Mogu se naći u različitim oblicima, dimenzijama. izrađeni od različitih materijala.

Kada je ovaj komad nameštaja u pitanju uvek je dilema, koji klub sto odabrati. Da li će on biti prikladan za prostor ili će ga ugušiti svojom veličinom i dimenzijama?

Ovo je jedan od najvažnijih delova nameštaja dnevne sobe. Prema preporukama stilista enterijera ukoliko imate trosed, dužina klub stola ne bi trebalo da prelazi 2/3 dužine dvoseda ili troseda i kada su kancelarije u pitanju. Ukoliko imate ugaonu garnituru ravnajte se po njenom dužem delu. Visina stola je takođe važna. Za klub stolom će se okupljati gosti, klijenti, služiće se piće, hrana. Zato gledajte da visina klub stola za koji se odlučite bude naviše za 5cm viša od visine sedenja.

Kada je oblik u pitanju, ovalni i okrugli klub stolovi mogu da ostave izuzetno jak efekat na prostor. Međutim zbog svog manje praktičnog oblika ne preporučuju se za manje prostore. Ukoliko je vaš dnevni boravak prostraniji i jedan klub sto “ne pokriva” kompletan prostor najbolje rešenje će biti set klub stolova gde će manji komadi pokrivati udaljenije delove prostorije.

Boju klub stola uskladite sa bojom ostalog nameštaja u boravku. Svetlije boje poput bele, svetlo braon, svetlo sive preporučuju se ukoliko živite u manjem prostoru.

U poslednje vreme popularni su i klub stolovi smelijeg ili nepravilnog oblika. Stolovi sa zanimljivim i upečatljivim oblicima ipak će zahtevati malo veći prostor.

Fotelja koja ima sopstvenu priču

Želite da stvorite ugodnu atmosferu u svojoj spavaćoj sobi ili vam samo treba još jedan praktičan komad nameštaja za dečiju sobu? Možda bi trebalo osvežiti prostor dnevne sobe? Ništa ne brinite, odgovarajuća fotelja će rešiti problem.

Ono što je važno kada je odabir fotelje u pitanju je da prvo odredite njenu namenu. Ukoliko tražite fotelju koja će biti deo enterijera dnevne sobe najbolje bi bilo da se odlučite za model koji neće zauzimati previše prostora. Takođe, uzmite u obzir osvetljenje i pod. Ukoliko tražite kontrast najbolje bi bilo odabrati fotelju jarkih boja. Ona će prostoru dati poseban šarm. Za manje prostore preporučuju se fotelje toplijih boja.

Fotelja na rasklapanje može istovremeno da bude i dekorativna i praktična. Odlično su rešenje za dečije sobe gde vašim mališanima uvek treba dodatnog prostora za igranje i zabavu.

Ove ali i ostale delove nameštaja koji će se sjajno ukolpiti u vaš enterijer možete da pronađete na bazzar.rs. Praktični ili dekoratini, moderni ili klasični stižu vam na adresu u najkraćem vremenskom roku. Pratite Bazzarovu ponudu i pronaćićete popuste i akcije koje vam mogu uštedeti značajan deo budžeta. Neka vaš nameštaj odražava stil kome težite. 

Pogledajte još