Srbija izgubila od Italije

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali ostaje žal za završnicama prvog i drugog seta. Nismo odigrali dovoljno snažno i hrabro kao na početku. Ipak, u situaciji u kojoj se nalazimo bilo je teško pobediti Italiju", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Reprezentativke Srbije pružile su odličnu igru protiv Italijanki tokom prvog seta i imale šansu da reše taj deo igre u svoju korist. Vodile su evropske šampionke sa 20:17 i 23:21, ali su Italijanke uspele da se vrate u igru i osvoje prvi set sa 29:27.

"Presudio je prvi set, neke naše greške su prelomila da ga Italijanke osvoje. Evidentno je da smo umorne i da nas muče povrede ali dajemo sve od sebe i težimo sa tri pobede u narednim mečevima
obezbedimo plasman na naredni kvalifikacioni turnir za Olimpijadu
", rekla je Jovana Brakočević.

I drugi set počeo je izjednačenom borbom ali su Italijanke agresivnom igrom uspele da steknu prednost u završnici i povedu sa 2:0 u setovima.

Italijanke su bile bolje i u zavrsnici trećeg seta pa su posle 74. minuta igre zabeležile pobedu.

U timu Srbije najbolje su bile Jovana Vesović koja je osvojila 17 poena i Jovana Brakočević sa 13.

"Nismo zadovoljni ishodom utakmice, ali imamo još tri meča do kraja i nadam se da ćemo završiti takmičenje pobedama", rekla je Jovana Vesović.

Italijanke su u osam utakmica zabeležile sve pobede i nalaze se na čelu tabele dok je naša reprezentacija na sedmom mestu sa 3 pobede i pet poraza.

Na Svetskom kupu slede dva dana pauze a reprezentacija Srbije seli se u Tokio gde će igrati četvrtu fazu turnira.

"Nadam se da će dva dana odmora biti dovoljna da nams s ekipa oporavi i da poslednje tri utakmice odigramo na pravom nivou i zabeležimo pobede", rekao je selektor Terzić.

Beta

Pogledajte još