Lazović: Pobedićemo Partizan!

Od njegovih asistencija, prodora i učinka mnogo zavisi igra Crvene zvezde. U Jagodini je ulaskom u igru, posle tri nedelje pauze, Darko Lazović, okrenuo priču na crveno-belu vodenicu, a posebno je u drugom poluvremenu dirigovao Zvezdinom igrom sa mnogo elena i motiva. Izgleda da je u pravom trenutku mladi Čačanin uhvatio pravi ritam pred derbi u subotu na “Marakani”...

- Dodali smo gas i zasluženo pobedili. Nije bilo lako posle silnih pehova tokom utakmice i dobrog otpora domaćina. Ipak, morali smo da krenemo svim snagama u napad, što nam se isplatilo, kako bi se u miru spremali za sledeći veliki okršaj u šampionatu – jasan je Lazović.

(old_image)

Na “Marakanu” stižu komšije iz Humske, a svakako da tenzija raste iz dana u dan.

- Za nas je ulog ogroman, pošto imamo četiri boda manje, a i priliku da se u jednom važnom takmičarskom susretu pokažemo u pravom svetlu. Znam veoma dobro da je pred nama najvažniji ispit jeseni, koji može da izbriše jesenje minuse.

Domaći teren često nije velika prednost u komšijskom dvoboju.

- Dobro se poznajemo i svaka predstava donosi nešto novo. Prošle sezone smo pobedili

Ugovor do 2013. godine

Od dolaska Prosinečkog svanulo je i Lazoviću, koji je brzo postao standardan prvotimac i za njega su već zaintresovani neki klubovi iz Evrope. Spominju se Bazel, Volfsburg, Briž... - Nema žurbe i svi moji planovi su vezani za Crvenu zvezdu. Kada dođe trenutak pričaćemo na ovu temu – kaže Lazović, koji ima ugovor do juna 2013. godine.

jednom u Kupu na “Marakani”, ali nismo ispunili ogromnu želju kasnije u komšiluku. Poklekli smo na odlučujućem koraku za prvo mesto i nadam se boljem raspletu po Zvezdu.

Bodovni zaostatak može da donese dodatno opterećenje crveno-belima.

- Mi u svaki meč ulazimo opterećeni činjenicom da su tri boda jedini cilj, tako da ovog puta nije ništa novo sem da ispred sebe imamo najvećeg rivala. Smatram da uz podršku sa tribina, koja sigurno neće izostati imamo pravo da se nadamo uspehu. Važno je da imamo potrebnu koncentraciju, ali i dobro razrađenu taktiku.

Poznato je da trener Robert Prosinečki neće odustati od svog sistema igre.

- I nema razloga pošto smo se navikli na sve zadatke. Znam da nećemo mnogo kalkulisati i očekujem napad na Partizan od prvog minuta. Naravno, opreznost u odbrani i prilikom pas igre na sredini, treba da bude maksimalna, pošto jedna greška može da donese prevagu na tasu.

Mikić čuva leđa
Dobra saradnja igrača na terenu je veoma važna, a desni bek Mikić i Lazović su to ponovo demonstrirali akcijom kod gola u Jagodini. - Kroz čitavu sezonu se dopunjavamo i Mikić zna da mi čuva leđa, a pokazao se nekoliko puta sjajno i u napadu. Pokrivamo desnu stranu zajedno u oba smera i ide nam dobro – smatra Lazović

.Pred ovakve mečeva važna je pogotovo psihološlka priprema.

- Svaki igrač koji istrči na teren mora da bude svestan važnosti utakmice. U mnogim situacijama je važno strpljenje, koje bi trebalo da rezultira tačnoj završnici.

Često sam početak utakmice može da odredi i konačan rasplet.

- Verujem da smo izvukli neke pouke iz prošlosti, koje su za nas bile kobne. Pokušaćemo da narednih dana pronađemo dobitno rešenje i da svim silama krenemo da jurimo pobedu. Bitan je svaki duel, ali kontrolisanje emocija i naboja tokom bitke.

Navijači crveno-belih veruju u još neku majstoriju mladog reprezentativca Srbije.

- Svako ima svoje adute. Dobro se poznajemo, a kod mene postoji ogromna želja da doprinesem svojim učinkom uspehu Zvezde. Ipak, derbiju se okrećemo posle Kupa sa Smederevom koje treba da rezultatski bude prava uvertira – istakao je Darko.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još