Otvoren 5. Rakija Fest u Beogradu

"Cilj festivala je promocija rakije kao visokokvalitetnog pića,ukazivanje na značaj daljeg unapređenja njenog kvaliteta i razvijanje domaćih bendova", rekao je direktor festivala Branko Nešić na otvaranju.

On je procenio da u Srbiji u ovom ternutku ima oko 50 domaćih destilerija koje se ozbiljno bave proizvodnjom rakije i na koje može da se računa u budućnosti.

Savetnik za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije Milan Prostran kazao je da je prošle godine u Srbiji proizvedeno oko 7,1 milionlitara rakije u vrednosti od tri miliona dolara, od čega je izvezeno oko 10 odsto.

Izvozilo se uglavnom u SAD, Kanadu, Australiju, EU i region, kazao jeon.

Posetioci Rakija Festa će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija domaćih i stranih proizvođača, kao i da prisustvuju pripremanju koktela s rakijom, kulinarskoj zabavi koja uključuje slaganje rakije i hrane, ali i da nauče nešto o slaganju rakije i čokolade.

Radno vreme Rakija Festa je od 11.00 do 20.00. Cena ulaznice je 350 dinara, a za studente Poljoprivrednog fakulteta uz indeks cena je 250 dinara.

BEOGRAD, 10. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još