Ceo tim Zvezde na prodaju!

Nezapamćena sramota kojom su uprava, stručni štab i igrači ove jeseni ukaljali ime i slavu Crvene zvezde dovešće do hitnih i opsežnih promena na svim nivoima.

Trener Robert Prosinečki, koji i dalje uživa veliko poverenje svih klupskih struktura, prvi je presavio tabak i predao rukovodstvu spisak igrača na koje ne računa i kojima treba dati dozvolu da napuste „Marakanu“ ove zime.

Kako saznajemo, na transfer-listi se nalazi više od deset imena, među kojima su i neki manje ili više

Odlaze
Milan Vilotić
Li Adi
Stevan Reljić
Danijel Mihajlović
Nikola Ignjatijević
Nenad Kovačević
Miloš Dimitrijević
Savio do Valje
Mendeš Kadu
Milan Jeremić
Andrija Kaluđerović Bruno Menzega

standardni prvotimci. Šef struke posle nedeljnog oproštajnog sastanka s ekipom, koja je dobila četvoronedeljni odmor, nije želeo da govori o tome koga je otpisao...

- Ovih dana će se sve znati oko odlazaka i dolazaka. Dao sam transfer-listu u klub, a čelnici će je saopštiti javnosti. Rekao sam i koje igrače želim da dovedemo, ali neću da govorim o imenima. Neophodna su nam pojačanja, sveža krv u ekipi, jer je činjenica da nemamo kvalitet da se borimo za ono što Zvezda uvek želi - naglasio je Prosinečki.

Mada nije želeo da govori o igračima koji mogu da odu ove zime, jasno je da su na listi prekobrojnih ranije precrtani Milan Vilotić, zatim Li Adi i Andrija Kaluđerović, koji su blizu transfera u Dalijen, odnosno Inčon. Međutim, tu se ne završava spisak prvotimaca koji nisu opravdali poverenje, jer će po svemu sudeći odrešene ruke dobiti i kapiten Nenad Kovačević i još dva letošnja pojačanja - Miloš Dimitrijević i Bruno Mezenga.

Brazilci Kadu i Savio posle dve i po neuspešne godine, takođe, završavaju misiju na „Marakani“, a mesto u svlačionici više neće zauzimati ni: Nikola Ignjatijević, Stevan Reljić, Milan Jeremić i Danijel Mihajlović. Uz nabrojanih 12 fudbalera, u slučaju dobre ponude klub verovatno neće praviti pitanje oko odlaska Nikole Mikića, što praktično znači da će iz sadašnjeg sastava na proleće u konkurenciji biti samo trojica golmana, defanzivci Ćosić, Petković, Stojković, vezisti Evandro, Mijailović, Janković, Čaušić, kao i krilni napadači Borha, Lazović, Vešović i Pašeko.

Dolaze
Filip Mladenović (Borac) Marko Perović (slobodan igrač)
Jovan Krneta (Sopot) Moguć povratak Duška Tošića
Prvom timu biće priključena još četvorica omladinaca

Fudbaleri, zasada, ne znaju ko je višak, ali će im to narednih dana biti saopšteno.

- Igračima nisam rekao ništa osim da će biti promena. Sada je sve na ljudima iz kluba koji će razgovarati sa svakim ponaosob. Neki igrači nisu zadovoljili kriterijume Zvezde i promene su neizbežne.

Nedostižan zaostatak od deset bodova za Partizanom potpuno menja planove i ambicije za narednih šest meseci i Zvezda ima priliku da ukaže šansu igračima iz svoje škole, o kojima su u klubu mnogo toga lepog govorili. I Prosinečki je rešen da krene u stvaranje tima za narednu sezonu.

- Samo tako i razmišljam, a isti stav mora da ima i klub. Selekcija mora da se napravi ako želimo da radimo nešto, da od mladih i onih koji dođu stvorimo ekipu koja će narednih nekoliko godina biti u vrhu. Tada ćemo moći da razmišljamo o osvajanju prvenstva.

Želje
Aleksandar Luković (Zenit)
Filip Kasalica (Sloboda)
Nikola Maksimović (Sloboda)
Filip Kostić(Radnički K)
Milan Rodić (OFK Beograd)
Marko Pavlovski (OFK Beograd)

Nije isključeno da dođe i do promena u sistemu igre, iako je Prosinečki uporno forsirao jedan isti model za koji, očigledno, nema adekvatne fudbalere.

- Koji god model da igramo neophodan je kvalitet, a mi ga nemamo. Sigurno je da ima mojih grešaka, možda je trebalo nešto da promenim, jer nemamo igrače koji mogu da igraju ono što sam zamislio. Ali, meni nije jasan pad želje i volje. To je nedostatak respekta prvenstveno prema klubu i rekao sam im da je mene sramota. Možeš loše da odigraš, ali daj sve od sebe, bori se, „pogini“, pa ako izgubiš čestitaj protivniku i idi kući. Neka razmisle o sebi, da vide da li su dali sve što su mogli. A nisu... Ne mislim pri tom na kvalitet, jer nisu oni krivi što su ovde, već smo krivi mi koji smo doveli takve koji ne mogu da naprave razliku i ispune ono što Zvezda očekuje od njih. Znam koliko je teško igrati za Zvezdu, ali ako si već tu moraš da izneseš teret, jer je nedopustivo da odigraš dobro jednu utakmicu pa da te nema na naredne tri - istakao je Robert Prosinečki.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još