Mišković preuzeo "Kontinental"

U rekonstrukciju hotela biće uloženo 35 miliona evra. Mišković zaokružio kompleks poslovnih zgrada i hotela na Novom Beogradu, jer se Kontinental i CG apartmani nalaze odmah pored poslovne zgrade Delta holdinga i hotela koji taj biznismen gradi pored nje.

Kompanija NBGP properties, u vlasništvu Delta holdinga, saopštila je juče da je zvanično preuzela upravljanje beogradskim hotelom Kontinental. Kako se navodi u saopštenju, preuzeto je i upravljenje preostalom imovinom iz kompleksa kompanije Internacional CG u novobeogradskom Bloku 20 koju, pored hotela, čine i CG apartmani, Mala kula, teniska hala i energana, ukupne površine 72.225 kvadratnih metara. Hotel Kontinental ima 31.453 kvadrata i 6.041 kvadrat zemljišta, dok Geneks apartmani zauzimaju površinu od 31.877 kvadrata, obuhvataju rezidencijalne stanove i kancelarijski prostor i 4.759 kvadrata zemljišta. Poslovni prostor, poznat i kao Mala kula, ima 9.892 kvadrata, na površini od 937 kvadrata zemljišta. NBGP properties je kompleks u Bloku 20 kupio na licitaciji 31. marta ove godine za 148,8 miliona evra, a kako se ističe, kompanija je pre preuzimanja imovine u potpunosti i u roku isplatila izlicitiranu cenu. 

Kompanija NBGP properties, odnosno Delta kao vlasnik, počeće temeljnu rekonstrukciju Kontinentala u junu 2009. godine, nakon završetka Univerzijade zbog ranije ugovorenih obaveza hotela za vreme tog sportskog takmičenja. Završetak rekonstrukcije planiran je za septembar 2010. godine, kada će hotel biti otvoren za goste pod novim imenom − Kraun plaza. Odluka o obimu rekonstrukcije ostalih nekretnina biće doneta posle detaljnog uvida u trenutno stanje objekata, naveli su u Delta holdingu, kompaniji Miroslava Miškovića. Prema sadašnjim procenama kompanije, investicija u rekonstrukciju hotela Kontinental iznosiće oko 35 miliona evra, a u celokupan kompleks u Bloku 20 više od 40 miliona evra. Hotel Kontinental ima pet zvezdica. Nalazi se na levoj obali reke Save i povezan je s Kongresnim centrom Sava. Poseduje 276 jednokrevetnih i 100 dvokrevetnih soba, kao i 30 apartmana. 

U holu hotela nalaze se prodavnice štampe, duvana i suvenira, umetnička galerija, cvećara, frizerski salon, juvelirnica i ekskluzivni butici. Dva restorana primaju 210 posetilaca, a dva bara po 100. Hotel ima čak osam sala sa 600 mesta, opremljenih po svim svetskim standardima za kongresni turizam. U sportsko-rekreativnom centru su pokriveni i otvoreni teniski tereni, teren za skvoš, teretana, solarijum, sauna, prostorije za masažu i bazen. Miškovićeva kompanija NBG properties iz Beograda nastupila je na tenderu s holandsko firmom IHG Menagement, a u nadmetanju je bila uspešnija od grčke Lampse i konzorcijuma firmi Filipa Ceptera i Miodraga Kostića. Nadmetanje je počelo od 91.800.999 evra, koliko je ponudila grčka hotelijerska grupacija Lampsa, dok je ponuda NBG Properties bila najmanja i iznosila je 86 miliona evra. Mišković je tako zaokružio kompleks poslovnih zgrada i hotela na Novom Beogradu, jer se Kontinental i CG apartmani nalaze odmah pored poslovne zgrade Delta holdinga i hotela koji taj biznismen gradi pored nje.

("Pregled")

Pogledajte još