Dujković: Prosinečki je odavno trebalo da ode!

Legendarni golman crveno-belih u razgovoru za Press poručuje da krivicu za Robijev rezultatski debakl snose i mediji, koji su ga u startu proglasili trenerskim genijem i najtalentovanijim stručnjakom koji se pojavio u Srbiji u poslednjih 20 godina.

Dujković ističe da je, primera radi, Vladimir Petrović najuren sa "Marakane" i pored znatno boljih rezultata od Prosinečkog. Iako to nije naveo, jasno je da je Dujković iziritiran činjenicom da Prosinečki nije dobio nijednu ekipu iz vrha Jelen Superlige, te da je poražen u tri od četiri večita derbija.

(old_image)

- Crvena zvezda je nekad bila poznata po tome što je znala da istrpi trenera ili igrača, ali po sadašnjim kriterijumima, Prosinečki je odavno trebalo da bude bivši. Setite se samo da su ovi iz kluba smenili Pižona, iako su crveno-beli bili prvi, sa dva boda više od Partizana. Znate, dobar deo krivice snosite i vi novinari - rekao je Dujković.

- Napravili ste od njega čudo, trenerskog genija, najtalentovanijeg u Srbiji. A ja ne mislim tako, možda je on najtalentovaniji u Hrvatskoj, ali mi ovde imamo Stanojevića, Jankovića, Đurđevića... Sa stručne strane, Prosinečkom zameram što je poslušao čelnike kluba i vratio Vilotića u tim, što je bila, ispostavilo se, ogromna greška. Plus, što želi da igra isključivo kao Barselona. To bismo mi svi treneri voleli, ali nemamo mogućnosti - poručio je Dujković.

Izvor: pressonline.rs

Pogledajte još