Arsenal je daleko iza Barselone i Reala

"Arsenal neće osvojiti Ligu šampiona jer nije u klasi sa Realom i Barselonom. Ipak, Mančester siti i junajted su ispali iz takmičenja i to daje dodatni motiv 'tobdžijama' jer više nema dva velika kluba", preneli su O'Lirijeve reči engleski mediji.

O'Liri je gotovo celu igračku karijeru proveo u Arsenalu za koji je odigrao 558 ligaških utakmica, a karijeru je završio u Lids junajtedu gde je odigrao 10 mečeva.

"Iskreno se nadam da će Arsenal otići što dalje može i da ću pogrešiti u proceni, ali Barselona verovatno ima jednu od najboljih fudbalskih ekipa ikada, a Real ne zaostaje mnogo i mislim da je prevelika razlika u odnosu na moj bivši klub", kazao je Irac.

Arsenal je prvu fazu Lige šampiona završio na prvom mestu Grupe F ispred Olimpik Marselja, Olimpijakosa i Borusije iz Dortmunda.

"Arsenal je u grupi pokazao da neće biti lak protivnik bilo kojoj ekipi u nastavku takmičenja. Realan domet ekipe je polufinale", ocenio je O'Liri koji je prošle nedelje preuzeo mesto trenera u drugom engleskom Premijerligašu Sanderlendu.

On je istakao da se nada da će Arsenal osvojiti jedno od prva četiri mesta u Premijer ligi jer ona vode u Ligu šampiona sledeće godine, ali je dodao da ne veruje da klub može do titule.

"Trebalo bi da Arsenal završi sezonu na jednom od prva četiri mesta, a o tituli ne treba pričati, neostvarivo je. Mislim da klubu fali još nekoliko novih igrača, posebno centarfor koji bi igrao u paru sa (Robinom) Van Persijem", istakao je bivši reprezentativac Republike Irske.

Beta

Pogledajte još