Zlatna godina srpske odbojke

"Ove godine smo bili najbolji Odbojkaški savez u Evropi. Imali smo fantastičnu zlatnu godinu srpske odbojke... Ne žalimo se puno, iako nam je teško, ali to nas čini još snažnijom porodicom. Sve to uspevamo da prebrodimo uz podršku prijatelja", rekao je Boričić na koktelu u beogradskom hotelu "M".

Reprezentativne selekcije Srbije ove godine su sa 20 takmičenja donele 15 medalja, među kojima je i zlato sa Evropskog prvenstva održanog u Beogradu.

"Doneli smo mnogo radosti i pozitivne energije. Želja nam je da kraj 2012. dočekamo još radosnije, sa barem jednom medaljom sa Olimpijskih igara u Londonu. Naravno, čvrsto verujem da ćemo se kvalifikovati", kazao je predsednik OSS.

Boričić je dodao da bi "menjao ovogodišnjih 15 medalja, za dve sa Olimpijskih igara".

On je naveo da je u planu Odbojkaškog saveza Srbije da u 2012. Godini započne akciju igranja "ulične odbojke", koju će predvoditi bivši reprezentativac Vasa Mijić.

Generalni sekretar OSS Slobodan Milošević kazao je da odbojkaške selekcije Srbije u 2012. godini "možda neće osvojiti toliko zlatnih medalja, jedino zato što je to olimpijska godina i što neće biti toliko takmičenja".

Beta

Pogledajte još