Vuković: Tražim podršku javnosti sada!

"Tražim podršku javnosti sada, pošto ima vremena za kritike posle šampionata. Sada je bitno da nam javnost pruži podršku", rekao je Vuković novinarima u Kovilovu.

Evropsko prvenstvo održava se u Srbiji od 15. do 29. januara. "Orlovi" će igrati u Beogradu u Grupi A, sa Poljskom, Danskom I Slovačkom.

"Ovo takmičenje se mnogo razlikuje od prethodnih velikih na kojima smo učestvovali. Svi igrači su ga ozbiljno shvatili, radili su na sebi i pre dolaska u reprezentaciju i vide se rezultati tog rada", rekao je Vuković.

Selektor je objasnio da je sada poboljšan napad, koji se ubrzao, ali i da ekipa ima problema sa povredama. On je kazao i da ekipa još nije dostigla maksimalni nivo igre.

"Igramo samo 65-70 odsto svojih mogućnosti. Znamo šta treba popraviti u odbrani i u napadu...Nisam u situaciji da se na početku takmičenja 'šlepamo', moramo da dobijemo makar jednu od prve dve utakmice jer je to presudno za nastavak takmičenja, a moramo da pobedimo i Slovačku", rekao je Vuković.

(old_image)

Reprezentaciju je u Kovilovu posetio i nekadašnji selektor Zoran Živković.

"Njegova zapažanja su interesantna. Pomoglo nam je mnogo što je takav trenerski vuk sa nama, a njegovo mišljenje je bitno i može da nam ukaže na probleme koje možemo imati tokom takmičenja", rekao je Vuković.

Beta

Pogledajte još