Delfini "pustili" Crnogorce, Hrvati idu kući

Srbija je i pored poraza obezbedila direktan prolaz u polufinale dok će Crna Gora ići u razigravanje gde će se sastati sa Italijom ili Grčkom.

I pored toga što su dobro započeli utakmicu i poveli sa 2:0 reprezentativci Srbije nisu uspeli da ponove odličnu igru u napadu iz prethodnih utakmica.

Imala je Srbija mnogo prilika da iz igrača više dođe do gola, ali nije bilo koncentracije u završnici pa su samo tri takve situacije iskorišćene.

Sa druge strane motivisani Crnogorci, kojima je samo pobeda odgovarala da bi se plasirali dalje, pogađali su sa spoljnih pozicija.

Dobrim udarcima istakli su se u ekipi Crne Gore Aleksandar Ivović i braća Nikola I Mlađen Janović.

Pored efikasnog napada prevagu u igri doneo je golman Crne Gore Zdravko Radić koji je zaustavio veliki broj udaraca Srbije.

U reprezentaciji Srbije dva gola postigli su Duško Pijetlović i Živko Gocić dok su za Crnu Goru po tri puta pogađali Mlađen Janović i Ivović.

Posle takmičenja po grupama Srbija ide direktno u polufinale Crna gora će sa druge pozicije ići na treći tim iz Grupe A dok će treću poziciju zauzeli Nemci koji su pobedili Rumuniju.

U tom slučaju iz daljeg takmičenja ispašće vladajući šampioni Hrvatska.

Beta