Bjela "izgubio" regionalnu trku protiv Dragojevića?

Film "Parada", koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji Federacije BiH, kao i već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca, javljaju iz produkcijske kuće filma "Parada" - "Delirium Films" upoređujući se tako sa hit-filmom "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

- Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u čitavom regionu, jer "Parada" je "pokazna vežba" da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom "a oni su nama...", ja kažem "a šta mislite, zašto se u Šibeniku na kartu za 'Paradu'" čeka dva dana?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu "vrtešku" međusobne mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem" - rekao je reditelj "Parade" Srđan Dragojević.

Koji ti se film više svideo - "Montevideo, Bog te video" ili "Parada"?

SAZNAJ: Šta gledati od filmova u Bioskop Beograd?

Pogledajte još