Perović: Divan je osećaj biti u Zvezdi

Perović je u Crvenoj zvezdi prethodno proveo sedam godina, od 2000. do 2007. godine, kada je prešao u švajcarski Bazel.

"Tada je bilo drugačije, sve se drugačije radilo, bilo je dosta starijih, iskusnijih igrača. Sada nema igrača za velike utakmice. Tada je bilo fudbalera kao što su (Milivoje) Vitakić, (Branko) Bošković, (Ivan) Gvozdenović, a kada si s njima, lakše ti je da igraš i treniraš. Bili su vođe ekipe, a sada nije takva situacija", rekao je Perović agenciji Beta.

On je istakao da je "divan osećaj" ponovo biti u Crvenoj zvezdi.

"Osećaj je divan, ekipa je mlada, drugačije je nego ranije. Srećan sam što sam ovde, prošao sam fazu upoznavanja, tako da je sada sve zadovoljavajuće. Ne sećam se kada se desilo da je u Zvezdi neko sa 28 godina najstariji, ali to je dokaz da klub gleda na mlade, talentovane igrače i to nije loše", kazao je Perović.

Bivši mladi reprezentativac Srbije rekao je da ga je povreda omela da ostane duže u SAD, gde je igrao u ekipi Nju Ingland.

"Imao sam opciju da produžim ugovor na dve godine, ali me to nije interesovalo jer sam imao dug oporavak od povrede, a ne bih igrao do marta kada počinje sezona u SAD. Odlučio sam da se vratim, opet sam kod kuće i zadovoljan sam", rekao je Perović.

On je istakao da je tri meseca trenirao sa Zvezdom pre nego što je potpisao ugovor, tako da nije imao problema s prilagođavanjem.

Perović je kazao da još ne zna na kojoj će poziciji igrati kod trenera Roberta Prosinečkog.

"Formacija koju Prosinečki forsira meni odgovara jer sam u Bazelu dugo igrao tako. Mogu da kažem za sebe da sam iskusan, tako da mi nije problem gde ću da igram, ali očekujem nešto ofanzivnije. Zadovoljan sam kako sve protiče, mlađi igrači sve dobro znaju, sve su to profesionalci, bore se, znaju svoju ulogu tako da nema problema", kazao je Perović.

Crvena zvezda na tabeli Super lige Srbije zaostaje za vodećim Partizanom 10 bodova, a sa crno-belima se sastaje u polufinalu Kupa.

"Partizan ima veliku prednost. Mi imamo Kup, ali se ne spremamo samo za to. Dugo je prvenstvo, jedne godine je bilo i devet bodova zaostatka za Partizanom pa je Zvezda bila prvak. Sada je to nemoguća misija, ali mi težimo nekom cilju i nadam se dobrim rezultatima, a sa njima će doći i trofeji", zaključio je Perović.

Pogledajte još