Nadlanu.com i Radio3 su "fresh&sexy" i na -15

Obično se podrazumeva šta znači kad se nekome kaže da mu je udarila vrućina u glavu. Теško je, međutim, tačno reći šta se događa kada nekome u glavu udari sibirska, takoreći polarna hladnoća, kakva ovih dana hara Srbijom, ali su neke posledice više nego očigledne.

Dok informišu o hiljadama ljudi izolovanih snežnim nanosima širom Srbije, uglavnom podalje od puteva i civilizacije, autori portala Nadlanu.com i Radija3, članova Trident Media Grupe, i sami su nečijom voljom izolovani, ali u sred metropole, sa pogledom na brojne tople i nežne državne institucije, kulturne spomenike, ugostiteljske objekte i druge velegradske sadržaje o kojima izveštavaju.

Neko je procenio da jednoj medijskoj kući u najstrožem centru Beograda, u Maršala Birjuzova 3, smeštenoj na poslednjima od jedanaest spratova zgrade izrazito izložene i dobrim i ekstremno lošim atmosferskim (ne)prilikama, nije nikakva šteta u potpunosti uskratiti – grejanje.

Nije dobar vic nego ružna i morbidna zbilja da na vrhu te zgrade, poznatije iz ranijih vremena kao zgrade koja je pripadala poznatim brendovima socijalističke privrede poput Grmeča i Privrednog pregleda, a kasnije, sve do danas, i tranzicionom i moćnom Jugoimportu SDPR, na temperaturama bližim apsolutnoj nego običnoj, Celzijusovoj nuli, članovi redakcija vašeg portala Nadlanu.com i Radija 3 ovih dana rade u uslovima kolektivne hibernacije, sve u očekivanju spasonosnog globalnog otopljavanja.

(old_image)

Kako ni postojeći klima-uređaji u takvim polarnim uslovima ne daju znake života, pogotovo ako se od njih očekuje da greju, medijski poslenici iz ovih kuća, koji i sami obaveštavaju javnost šta joj je u ovakvom meteorološkom zamrzivaču činiti, i to zabavljajući je da joj smrzavanje ne padne toliko teško, sede ispred svojih monitora ili mikrofona kao beli medvedi obučeni u sve što se obući može.

I pitamo se ko nam je u davno započetom 21. veku u nevreme ultimativno uključio ledeno doba, a isključio jednu tako bizarnu civilizacijsku tekovinu kao što je grejanje na minus 10-15 stepeni.

Ne radi se o novcu, svaki trun civilizovane toplote bio bi plaćen, ali... Da pojednostavimo – mi želimo i možemo da platimo grejanje, pa imamo za toliko, uspešna smo medijska kuća. Međutim, „Jugoimport“ kao zakupodavac našeg poslovnog prostora odbija da, dok sa njim vodimo sudski spor, reguliše svoj odnos sa JKP „Beogradske elektrane“, koje je zbog toga isključilo sve naše radijatore, a mi se ni krivi ni dužni smrzavamo.

Kao da „Jugoimport“ želi da 30 mladih profesionalaca hladnoćom istera iz kancelarija pre okončanja sudskog spora...

Tako, poštovani čitaoci i slušaoci, ako osetite da od nas prema vama ide ničim izazvana hladnoća, led takoreći, znajte da je to samo privid.

I u nama ovako zamrznutima, kuca za vas veliko toplo ljudsko srce, ponešto zaplašeno mogućnošću da ono globalno otopljavanje možda i neće tako skoro.

Mi i dalje radimo punom parom i usput se šalimo na sopstveni račun…

Pogledajte još