Sledeće nedelje i do minus 25

- Već od nedelje temperature će u celoj Srbiji biti ispod nule. U nedelju će jake snežne padavine popustiti, tako da će sneg tek ponegde slabije provejavati. Takvo vreme trajaće do ponedeljka popodne, kada se ponovo očekuje nešto više snega koji će padati i u utorak - kaže Nedeljko Todorović iz RHMZ za "Blic", i dodaje da će sa novim snežnim padavinama snežni pokrivač rasti, pa će recimo u Beogradu do kraja utorka on porasti na 30 do 40 centimetara.

FOTO GALERIJA: Kolaps u Beogradu zbog snega

Od srede nas, kaže Todorović za "Blic", čeka nekoliko suvih i hladnih dana. Vreme će biti umereno oblačno, ponegde sa kratkim razvedravanjima što će doprineti da noćni i jutranji mraz bude jači.

Sledeće nedelje deca ne idu u školu

Todorović dodaje da će hladno vreme u Srbiji potrajati do 15. februara. Od tada pa do 20. februara čeka nas manje hladno vreme, jer će maksimalne temperature prelaziti nulti podeok na Celzijusovoj skali.

Od nedelje do srede minimalne temperature u celoj Srbiji kretaće se od minus 13 do minus sedam, a maksimalne od minus 10 do minus dva.

- Od četvrtka do subote sledi hladniji talas kada će se minimalne temperature kretati od minus 25 do minus 10, a maksimalne dnevne od minus 10 do minus sedam stepeni - kaže Todorović za "Blic".

SAZNAJ: Pet razloga zašto volim sneg

Izvor: K.M / Blic
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još