LDP neće rat sa Tadićem

"LDP u Vojvodini želi partnerstvo sa manjinskim i regionalnim strankama, kao i sa DS, kako bismo od Vojvodine mogli da napravimo tvrdjavu moderne Srbije i krenuti u modernizaciju same Srbije, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora LDP-a.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude tačka otpora i da se potom ta energija proširi Srbijom, pošto je "Evropska orijentacija Srbije očuvana u Vojvodini".

"Vojvodina je u startu osudjena na neuspeh ako se nastavi antagonizacija izmedju Srbije i Vojvodine. Vojvodjani, ako želite slobodnu Vojvodinu, moramo prvo osloboditi Srbiju", poručio je Jovanović.

Novi predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a Dušan Mijić rekao je da je Srbiji potreban novi ustav, jer je postojeći "nelegitiman".

"Ako je Vojvodina autonomna pokrajina, onda nema nikakvog smisla da Skupština Srbije potvrdjuje najviši akt pokrajine, to je poniženje koje Vojvodina ne može više da trpi", rekao je Mijić.

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać rekao je da stav da izbori nemaju smisla zapravo ide u prilog onima koji su na vlasti i onima koji ne žele promene.

NOVI SAD, 5. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još