Plima M očekuje restrukturiranje

KRUŠEVAC, 9. februara 2012. (Beta) - Kruševačka fabrika jestivog ulja Plima M očekuje odluku o početku restrukturiranja kako bi se sprečio odlazak preduzeća u stečaj, izjavio je u četvrtak zastupnik kapitala u Plimi M Nebojša Radenković.

On je agenciji Beta kazao da je uputio Agenciji za privatizaciju zahtev za restukturiranje Plime M, a isto su učinili Gradsko veće Kruševca i kruševački samostalni sidnikat.

"Sve zavisi od toga da li će Agencija preduzeću odobriti restruktuiranje ili ćemo otići u stečaj. Cilj nam je da sprečimo da 152 radnika ostane bez posla", rekao je Radenković.

Narodna banka Srbije objavila je spisak preduzeća koja su zaključno sa krajem januara ove godine više od godinu dana u blokadi, na osnovu čega bi trebalo da odu u stečaj, a medju njima se nalazi i Plima M.

Agencija za privatizaciju Srbije raskinula je ugovor o privatizaciji preduzeća Plima M krajem prošle godine, a početkom februara je održana vanredna Skupštine preduzeća, na kojoj su izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor fabrike.

Radenković je rekao da je sledeći korak sastanak Upravnog odbora i izbor novog generalnog direktora preduzeća.

Pogledajte još